Prepara desertul copilariei: prajitura frageda cu gem si crema de nuci!

Prepara desertul copilariei: prajitura frageda cu gem si crema de nuci!
Prepara desertul copilariei: prajitura frageda cu gem si crema de nuci!

Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.

 

pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri+ 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi+ 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema
de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Sursa

pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri+ 1 ou intreg, un strop de sare;

pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi+ 2 albusuri, 300g zahar pudra;

1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).



Cum am procedat:

pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;

pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;

se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la
foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.

Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.

Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies