Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.
pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri+ 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi+ 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro