Ciorbele de legume, cu sau fara carne, sunt extrem de nutritive si satioase. Nu trebuie sa renuntam la mancarurile traditionale, mai ales la ciorba, ci doar sa le reinventam putin si, bineinteles, sa stim alaturi de ce le mai mancam.
Nu se va manca cu paine si nici nu vom avea un alt fel de mancare dupa o ciorba de legume cu carne. In schimb, pentru un plus de savoare, se pot adauga 1-2 linguri de iaurt cu 3,5% grasimi.
Regula de aur este sa nu adaugam in ciorbele de carne cu legume cartofi, paste fainoase sau orez. Este permis cartoful doar in ciorbele de legume, fara carne si fara a fi mancate cu paine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce greşeli fac gospodinele
Una dintre greselile facute de majoritatea gospodinelor este de a arunca apa in care a fiert carnea. Fiertura aceea este extrem de nutritiva; carnea si-a lasat, fara doar si poate, o buna parte din proprietati.
A doua greseala ar fi fierberea indelunga a legumelor; acestea isi pierd valorile nutritive la temperaturi foarte mari si gatite excesiv. Greseala suprema in prepararea ciorbelor o reprezinta folosirea bazelor de mancare, a cubuletelor concentrate cu diverse arome, a borsului sub forma de praf. Prin adaugarea lor nu facem altceva decat sa ne otravim mancarea.
Sursa: sanatate.bzi.ro