Aceasta budinca iti va activa toate simturile si te va face sa-ti doresti mai mult.
Timp de pragatire: 35 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 522
Ingrediente
100g unt topit, plus extra pentru tava
250g faina cu factor de crestere
140g zahar brun
50g cacao
1 lingura praf de copt
Coaja si sucul de
la 1 portocala
3 oua
150ml lapte
100g ciocolata cu lapte si cicolata, taiata in bucati
Frisca sau inghetata pentru servire
Pentru sos
200g zahar muscovado light
25 g cacao
Mod de preparare
1.
Unge cu unt o tava cu capacitate de 2 litri si incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Pune un vas cu apa la fiert. Pune faina, zaharul brun, 50g de cacao, praful de copt, coaja de portocale si putina sare intr-un vas mare. Amesteca sucul de portocale, ouale, untul topit si laptele, apoi toarna in ingredientele uscate si amesteca pana cand obtii o crema moale. Pune bucarile de ciocolata si adauga amestecul in tava.
2. Amesteca 300ml de apa fiarta cu zaharul si cacaoa pentru sos, apoi pune-l pentru budinca. Nu te ingrijora, ar putea sa arate ciudat. Coace pe sertarul din mijloc al cuptorului timp de 30 de minute, pana cand suprafata pare moale si crocanta. In timp ce pui budinca in farfurii, ar trebui sa descoperi un mijloc bogat in ciocolata, cu mult sos sub blat.
Consuma imediat cu inghetata de vanilie sau frisca.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pragatire: 35 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 522
Ingrediente
100g unt topit, plus extra pentru tava
250g faina cu factor de crestere
140g zahar brun
50g cacao
1 lingura praf de copt
Coaja si sucul de la 1 portocala
3 oua
150ml
lapte
100g ciocolata cu lapte si cicolata, taiata in bucati
Frisca sau inghetata pentru servire
Pentru sos 200g zahar muscovado light
25 g cacao
Mod de preparare 1. Unge cu unt o tava cu capacitate de 2 litri si incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Pune un vas cu apa la fiert. Pune faina, zaharul brun, 50g de cacao, praful de copt, coaja de portocale si putina sare intr-un vas mare.
Amesteca sucul de portocale, ouale, untul topit si laptele, apoi toarna in ingredientele uscate si amesteca pana cand obtii o crema moale. Pune bucarile de ciocolata si adauga amestecul in tava.
2. Amesteca 300ml de apa fiarta cu zaharul si cacaoa pentru sos, apoi pune-l pentru budinca. Nu te ingrijora, ar putea sa arate ciudat. Coace pe sertarul din mijloc al cuptorului timp de 30 de minute, pana cand suprafata pare moale si crocanta.
In timp ce pui budinca in farfurii, ar trebui sa descoperi un mijloc bogat in ciocolata, cu mult sos sub blat. Consuma imediat cu inghetata de vanilie sau frisca.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro