Chef Doru Serban te invata sa prepari rapid o inghetata cu aroma de tei. Iata de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente
10 flori de tei
500 ml lapte
4 galbenusuri
50 g zahar
Mod de preparare
Teiul uscat se pune in lapte si se fierbe pentru a infuza cu parfumul de tei.
Apoi, se strecoara.Galbenusul se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga laptele fiert, amestecand continuu.
Se transfera totul inapoi in cratita si se fierbe incet, pana ce crema se ingroasa ca sa lase o urma pe spatele lingurii, atunci cand tragem cu degetul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Se ia de pe foc si se raceste rapid pentru a nu strica consistenta oului.
Se pune in masina de inghetata conform instructiunilor, iar daca nu aveti masina de inghetata, se pune crema intr-o tava larga si se congeleaza cateva ore, amestecand din cand in cand cu o paleta pentru a distruge acele de gheata.
Se da din nou la congelator si repatam procesul pana ce inghetata devine pufoasa.