Prepara o reteta de toamna cu bunatati de sezon! Uite cum se fac legumele gratinate cu ierburi si branza

Prepara o reteta de toamna cu bunatati de sezon! Uite cum se fac legumele gratinate cu ierburi si branza
Prepara o reteta de toamna cu bunatati de sezon! Uite cum se fac legumele gratinate cu ierburi si branza

Trebuie sa incerci acesta reteta! Este sanatoasa si gustoasa, in plus nu ai nevoie decat de cateva legume de sezon, branza si ierburi proaspete.

 

Ingrediente:
250 ml de lapte
2 catei de usturoi
Putina nucsoara rasa
30 ml de ulei de masline extra virgin
340 g de dovleac
340 g de cartofi albi
220 g de pastarnac
Sare si piper
Putin cimbru tocat marunt
Putin rozmarin tocat marunt
130 g de cascaval ras
130 g de branza de oaie
Mod de prepapare:
Incalzeste cuptorul.
Pune laptele intr-o oala. Zdrobeste unul din cateii de usturoi si adauga-l in laptele care se incalzeste. Cand laptele incepe sa fiarba indeparteaza-l de pe foc. Adauga apoi in lapte nucsoara.
Taie celalalt catel de usturoi in jumatate si freaca fundul si peretii interiori ai unui vas pentru copt. De asemenea, intinde 15 ml de ulei de masline pe peretii vasului.
Decojeste dovleacul, cartofii si pastarnacul si taie-le felii subtiri.
Aseaza legumele in vasul pentru copt, alternand dovleacul cu cartofii si pastarnacul.
Asezoneaza totul cu sare si piper si presara o treime din branza si cascaval si o treime din ierburi peste feliile de legume. Continua apoi sa asezi legumele in straturi, apoi branza si ierburile iar suprafata ai grija sa fie cat mai ordonata.

Ingrediente:

250 ml de lapte

2 catei de usturoi

Putina nucsoara rasa

30 ml de ulei de masline extra virgin

340 g de dovleac

340 g

de cartofi albi

220 g de pastarnac

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sare si piper

Putin cimbru tocat marunt

Putin rozmarin tocat marunt

130 g de cascaval ras

130 g de branza de oaie

Mod de prepapare:

Incalzeste cuptorul.

Pune laptele intr-o oala. Zdrobeste unul din cateii de usturoi si adauga-l in laptele care se incalzeste. Cand laptele incepe sa fiarba indeparteaza-l de pe foc. Adauga apoi in lapte nucsoara.

Taie celalalt catel de usturoi in jumatate si freaca fundul si peretii interiori ai unui vas pentru copt. De asemenea, intinde 15 ml de ulei de masline pe peretii vasului.

Decojeste dovleacul, cartofii si pastarnacul si taie-le felii subtiri.

Aseaza legumele in vasul pentru copt, alternand dovleacul cu cartofii si pastarnacul.

Asezoneaza totul cu sare si piper si presara o treime din branza si cascaval si o treime din ierburi peste feliile de legume. Continua apoi sa asezi legumele in straturi, apoi branza si ierburile iar suprafata ai grija sa fie cat mai ordonata.

Toarna laptele peste legume, stropeste-le apoi cu uleiul de masline ramas si pune vasul la cuptor pentru 50 minute, pana cand suprafata capata o culoare maronie iar legumele se inmoaie.

Sursa food52.com

 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies