Prepara o reteta de toamna cu bunatati de sezon! Uite cum se fac legumele gratinate cu ierburi si branza

Prepara o reteta de toamna cu bunatati de sezon! Uite cum se fac legumele gratinate cu ierburi si branza

Trebuie sa incerci acesta reteta! Este sanatoasa si gustoasa, in plus nu ai nevoie decat de cateva legume de sezon, branza si ierburi proaspete.

 

Ingrediente:
250 ml de lapte
2 catei de usturoi
Putina nucsoara rasa
30 ml de ulei de masline extra virgin
340 g de dovleac
340 g de cartofi albi
220 g de pastarnac
Sare si piper
Putin cimbru tocat marunt
Putin rozmarin tocat marunt
130 g de cascaval ras
130 g de branza de oaie
Mod de prepapare:
Incalzeste cuptorul.
Pune laptele intr-o oala. Zdrobeste unul din cateii de usturoi si adauga-l in laptele care se incalzeste. Cand laptele incepe sa fiarba indeparteaza-l de pe foc. Adauga apoi in lapte nucsoara.
Taie celalalt catel de usturoi in jumatate si freaca fundul si peretii interiori ai unui vas pentru copt. De asemenea, intinde 15 ml de ulei de masline pe peretii vasului.
Decojeste dovleacul, cartofii si pastarnacul si taie-le felii subtiri.
Aseaza legumele in vasul pentru copt, alternand dovleacul cu cartofii si pastarnacul.
Asezoneaza totul cu sare si piper si presara o treime din branza si cascaval si o treime din ierburi peste feliile de legume. Continua apoi sa asezi legumele in straturi, apoi branza si ierburile iar suprafata ai grija sa fie cat mai ordonata.

Ingrediente:

250 ml de lapte

2 catei de usturoi

Putina nucsoara rasa

30 ml de ulei de masline extra virgin

340 g de dovleac

340 g de cartofi albi

220 g de pastarnac

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sare si piper

Putin cimbru tocat marunt

Putin rozmarin tocat marunt

130 g de cascaval ras

130 g de branza de oaie

Mod de prepapare:

Incalzeste cuptorul.

Pune laptele intr-o oala. Zdrobeste unul din cateii de usturoi si adauga-l in laptele care se incalzeste. Cand laptele incepe sa fiarba indeparteaza-l de pe foc. Adauga apoi in lapte nucsoara.

Taie celalalt catel de usturoi in jumatate si freaca fundul si peretii interiori ai unui vas pentru copt. De asemenea, intinde 15 ml de ulei de masline pe peretii vasului.

Decojeste dovleacul, cartofii si pastarnacul si taie-le felii subtiri. Aseaza legumele in vasul pentru copt, alternand dovleacul cu cartofii si pastarnacul.

Asezoneaza totul cu sare si piper si presara o treime din branza si cascaval si o treime din ierburi peste feliile de legume. Continua apoi sa asezi legumele in straturi, apoi branza si ierburile iar suprafata ai grija sa fie cat mai ordonata.

Toarna laptele peste legume, stropeste-le apoi cu uleiul de masline ramas si pune vasul la cuptor pentru 50 minute, pana cand suprafata capata o culoare maronie iar legumele se inmoaie.

Sursa food52.com

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte