Ingredientele de baza ale acestei retete sunt carnea de curcan si nautul insa pe langa acestea, mirodeniile vor transforma reteta in una specific marocana.
Ingrediente:
600 g de carne de curcan
15 ml de ulei de masline
O ceapa alba taiata marunt
2 catei de
Sare, piper
130 g de morcovi taiati cubulete
130 g de telina taiata cubulete
700 g de rosii din conserva, taiate cubulete
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
420 g de naut din conserva
480 ml de supa de pui strecurata
10 g de turmeric
10 g paprika
5 g de coriandru
2 frunze de dafin
Putin chili
Putin
Mod de preparare:
Pune putin ulei de masline la incins intr-o tigaie, la foc mediu si prajeste carnea de curcan pentru 10-12 minute. Aseaz-o apoi intr-o oala.
In tigaia folosita pentru curcan mai pune niste ulei de masline, ceapa, piper, morcovii si telina si caleste-le timp de 8-9 minute.
Adauga apoi usturoiul si mai amesteca inca 2 minute.
Transfera apoi ingredientele in oala cu carnea de curcan, adauga rosiile din conserva, nautul, mirodeniile si supa de pui si amesteca bine.
Lasa tocana la fiert cateva ore bune pana scade lichidul.
Tocana se serveste cu patrunjel sau menta, dupa preferinta!
Sursa www.skinnytaste.com