Prepara o reteta vegetariana delicioasa: vinete picante la tigaie!

Prepara o reteta vegetariana delicioasa: vinete picante la tigaie!

Renunta la carne si incearca o reteta delicioasa de vinete la tigaie cu sos se soia si otet.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 298
Ingrediente
3 linguri de ulei vegetal
2 vinete mai mici, taiate in cuburi mari
1 ceapa mare, taiata pestisori
2 catei de usturoi, maruntiti
1 ardei rosu iute, maruntit
un pachet mic de frunze coriandru
Pentru sos
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet chinezesc din vin negru sau rosu
1 lingura de zahar brun
1 lingura de faina de porumb, dizolvate in doua linguri de apa
Mod de preparare
1.
Intr-un vas mic amesteca imreuna ingredientele pentru sos. Incalzeste o tigaie mare si pune o lingura de ulei. Asezoneaza vinetele si prajeste pe toate partile pana cand se inmoaie. S-ar putea sa ai nevoie de inca o lingura de ulei in timpul gatirii. Totul dureaza 15 minute. Pune deoparte.
2. Pune uleiul ramas intr-un wok. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste timp de 4 minute la caldura mica, pana cand ceapa de moale si usturoiul auriu. Adauga vinetele si sosul. Amesteca impreuna, micsoreaza caldura, acopera si lasa la gatit timp de 2 minute. Ia capacul si mai prajeste inca un minut la foc rapid. Seveste cu ardei rosu si coriandru.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 298

Ingrediente

3 linguri de ulei vegetal
2 vinete mai mici, taiate in

cuburi mari
1 ceapa mare, taiata pestisori
2 catei de usturoi, maruntiti
1 ardei rosu iute, maruntit
un pachet mic de frunze coriandru

Pentru sos

2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet chinezesc din vin negru sau rosu
1 lingura de zahar brun
1 lingura de faina de porumb, dizolvate in doua linguri de apa

Mod de preparare

1. Intr-un vas mic amesteca imreuna ingredientele pentru sos. Incalzeste o tigaie mare si pune o lingura de ulei. Asezoneaza vinetele si prajeste pe toate partile pana cand se inmoaie. S-ar putea sa ai nevoie de inca o lingura de ulei in timpul gatirii. Totul dureaza 15 minute. Pune deoparte.

2. Pune uleiul ramas intr-un wok. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste timp de 4 minute la caldura mica, pana cand ceapa de moale si usturoiul auriu. Adauga vinetele si sosul. Amesteca impreuna, micsoreaza caldura, acopera si lasa la gatit timp de 2 minute. Ia capacul si mai prajeste inca un minut la foc rapid. Seveste cu ardei rosu si coriandru.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon