Renunta la carne si incearca o reteta delicioasa de vinete la tigaie cu sos se soia si otet.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 298
Ingrediente
3 linguri de ulei vegetal
2 vinete mai mici, taiate in
1 ceapa mare, taiata pestisori
2 catei de usturoi, maruntiti
1 ardei rosu iute, maruntit
un pachet mic de frunze coriandru
Pentru sos
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet chinezesc din vin negru sau rosu
1 lingura de zahar brun
1 lingura de faina de porumb, dizolvate in doua linguri de apa
Mod de preparare
1. Intr-un vas mic amesteca imreuna ingredientele pentru sos. Incalzeste o tigaie mare si pune o lingura de ulei. Asezoneaza vinetele si prajeste pe toate partile pana cand se inmoaie. S-ar putea sa ai nevoie de inca o lingura de ulei in timpul gatirii. Totul dureaza 15 minute. Pune deoparte.
2. Pune uleiul ramas intr-un wok. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste timp de 4 minute la caldura mica, pana cand ceapa de moale si usturoiul auriu. Adauga vinetele si sosul. Amesteca impreuna, micsoreaza caldura, acopera si lasa la gatit timp de 2 minute. Ia capacul si mai prajeste inca un minut la foc rapid. Seveste cu ardei rosu si coriandru.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro