Nu credeai ca avocado poate fi folosit si la supe, nu? Incearca aceasta reteta delicioasa si vei vedea ca va deveni preferata tuturor!
Ingrediente
200 g de piept de pui fara os
15 ml de ulei de masline
200 g de ceapa verde taiata marunt
2 ardei iuti (scoate semintele daca nu iti plac mancarurile picante)
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 rosii mici fara samburi, taiate
cubuleteChimion, sare, piper dupa gust
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Coriandru maruntit
30-40 ml de zeama de lamaie
3 avocado de marime medie, decojiti si taiati cubulete
Chipsuri tortilla, branza, smantana – optional
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.
Odata incins uleiul, adauga ceapa verde si ardeii iuti si caleste pentru 2 minute legumele, adaugand usturoiul la sfarsit.Adauga rosiile, chimionul, zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si adauga apa.
Pune apoi si pieptul de pui.
Lasa supa sa fiarba la foc mare pana da in clocot iar apoi redu la foc mediu, acopera oala cu un capac si amesteca din cand in cand, pana cand carnea de pui este fiarta.
Redu focul si mai mult, scoate pieptul de pui din oala, taie-l bucati si pune-l inapoi in supa.
Adauga avocado in supa chiar inainte de servire.
Poti servi acesta supa cu chipsuri tortilla, branza sau smantana.
Sursa www.cookingclassy.com