Orice masa savuroasa se termina cu un desert pe masura!
Cand vrei sa te rasfeti cu ceva dulce, sa-i impresionezi pe cei dragi sau atunci cand ai musafiri, Mini-Cheesecake-urile cu Lapte Condensat te vor scoate din impas! Pe langa bogatia de arome si culori, se prepara rapid, sunt cremoase si foarte delicioase!
Iata de ce trebuie sa alegi aceasta reteta si cum o poti prepara:
Timp de pregatire: 35 minute
Dificultatea retetei: usoara
Numar portii: 12
Ingrediente:
Blat: Crema de branza
15 biscuiti 450
40 g unt topit ½ cana de zahar
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
2 linguri zahar 1 lingurita esenta vanilie (sau extract de bat de vanilie)
20 g musli cu fructe 2 oua mari
1 varf de sare 150 ml lapte condensat Maresi
2 lingurite coaja de lamaie rasa
Ornare:
250g
150g fructe la alegere: capsuni, coacaze, mure, zmeura
Mod de preparare:
Pregatiti toate ingredientele si lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 20 de minute. Incalziti cuptorul la 180 0C, cu grilajul pozitionat la mijloc. Pregatiti o tava de cupcake cu forma de hartie in fiecare lacas.
Amestecati in robotul de bucatarie biscuitii cu musli, zahar si sare pana obtineti o compozitie granulata compacta.
In bolul blenderului se pune cantitatea de branza si se bate la putere medie pentru aproximativ 5 minute. Se adauga pe rand si se omogenizeaza vanilia, zaharul, coaja de lamaie, ouale unul cate unul si laptele condensat. Crema de branza trebuie sa devina compacta si lucioasa.
In formele pregatite se pune cate o lingura din compozitia de blat si se preseaza pentru uniformizare pe fundul formei.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru coacere ~25 minute la 180 0C. La finalul perioadei de coacere scoateti forma si lasati pentru ~1 ora sa se raceasca. Introduceti in frigider pentru ~6-8 ore inainte de servire.
Pentru definitivare mini-cheesecake-urilor indepartati hartia din formele in care a fost coapta, adaugati o lingurita de dulceata si asezati fructele dorite deasupra.
Aceasta reteta de Mini-Cheesecake cu Lapte Condensat ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.