Aceasta reteta este ideala pentru zilele incarcate in care ajungi tarziu acasa si simti nevoia sa mananci ceva gustos si sanatos.
Ingrediente:
2 cani cu broccoli
340 de grame de farfalle
2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 cani cu ceapa taiata
1 ceasca cu chimen dulce
300 de grame de ciuperci taiate julien
3 linguri de usturoi pisat
100-200 de grame de scoici in suc
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru macinat
1 lingura de patrunjel tocat
sucul de la o lamaie mica
Mod de preparare
Intr-un vas de dimensiune medie pune apa la fiert, dupa
In apa in care ai fiert broccoli-ul, fierbe din nou pastele al dente. Apoi, strecoara-le si pune-le intr-un vas pe care sa-l acoperi cu o foloe de plastic.
Intr-un tigaie pune jumatate din uleiul de masline, dupa care adauga ceapa si chimenul, amesteca-le cateva minute, apoi adauga si ciupercile si lasa-le pe foc pana devin aurii.
La final, pune legumele intr-un alt vas, iar in tigaie adauga restul de ulei si usturoiul, dupa care pune si scoicile cu tot cu suc, broccoli si amesteca-le cateva minute.
Adauga pastele, sare si piper dupa gust, patrunjelul si zeama de la lamaie. La final, presara inca putin patrunjel pe deasupra.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: doctoroz.com.