I se spune "prajitura dalmatiana", insa poate inlocui cu succes traditionala pasca de Paste. Pentru preparare, este nevoie de:
Pentru blat:
200 gr biscuiti cu ciocolata
scortisoara
100 gr unt
Pentru crema:
150 gr smantana
800 gr crema de branza
150 gr zahar
esenta de vanilie
4 oua
100 gr ciocolata neagra
scortisoara
Mod de preparare
Biscuitii pisati se amesteca impreuna cu untul si scortisoara.
Se amesteca branza, zaharul, esenta de vanilie, apoi si smantana. Se adauga apoi si ouale, amestecand mereu, ca sa devina omogen.
2/3 din amestec se toarna peste aluatul din biscuiti. Ciocolata se topeste la bain-marie. Crema de branza ramasa se toarna peste, apoi se adauga si scortisoara. Cu ajutorul unei lingurite, se formeaza cercuri din ciocolata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro