Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!

Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!
Prepara-ti desertul acestei toamne: mere in caramel! Sunt rapide si delicioase!

Nimic nu se compara cu merele invelite in caramel, mancate alaturi de un pahar cu vin.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278
Ingrediente
8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri de sirop de zahar sau sirop de caramel
Mod de preparare
1.
Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.
2. Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul.
Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor.
3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
Grad de dificultate: Pentru bucatarul experimentat
Portii: 8
Calorii per mar: 278

Ingrediente

8 mere Granny Smith
400g de zahar brun
1 lingura de otet de mere
4 linguri de sirop de zahar sau sirop de caramel

Mod de preparare

1.

Pune merele intr-un vas mare, apoi acopera-le cu apa fierbinte. Usuca-le apoi bine si scoate-le coditele. Impinge in capat o scobitoare mare sau un bat de acadea.

2. Pune o hartie de copt intr-o tava si aseaza merele pe ea, aproape de cuptor. Pune zaharul intr-o tihaie alaturi de 100ml de apa si gateste la foc mediu, timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga otetul si siropul.
Pune un termometru in tigaie si fierbe pana la 140 de grade. Daca nu ai termometru, testeaza amestecul punand putin intr-un vas cu apa rece. Ar trebui sa se intareasca imediat si, atunci cand este scos sa se sparga usor. 

3. Lucrand repede si cu atentie, da merele prin amestec pana cand sunt acoperite, apoi pune-le inapoi in tava pentru a se intari. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies