Iti prezentam o reteta usoara de desert pe care il poti face in perioada Sarbatorilor de iarna.
Daca vine vorba de bauturi racoroase, pe mine ma multumeste uneori combinatia dintre lapte si unele fructe, cu conditia sa fie rece. De obicei, in timpul procesarii, laptele se incalzeste usor, datorita lucrului mecanic. Pentru a rezolva problema asta, fie pun un cub de gheata (doua-trei, in functie de cantitatea de lapte) in procesor, fie pun bautura intr-o sticla pe care o las cateva minute in congelator.
Ce combinatii imi plac? Capsuna, banana, lapte condesat si indulcit, lapte dulce. Banana, mure, zmeura, merisoare (nu mai pomenesc cele doua tipuri de lapte, le folosesc de fiecare data). Pepene galben, piersica, nectarina, la care adaug doua frunze de tarhon, o piscatura de sare Maldon si o lingurita de miere. Daca pun miere, nu mai pun si laptele condensat.
Daca folosesc fructe cu seminte mici (zmeura, mure, coacaze), trec bautura printr-o sita dupa ce o scot din vasul blenderului.
În ceea ce priveste proportiile, consider ca ele trebuie sa vina dupa gust, si aici e fiecare pe cont propriu. Totusi, pot sa va spun ca la un litru de lapte adaug 250-280 de grame de fructe. Nu-mi place ca bautura sa fie prea groasa, prea consistenta.
Nu ma tem sa folosesc plante aromatice, dar am grija sa nu sar calul. Busuiocul si capsuna se potrivesc, tarhonul si piersica se potrivesc, menta si zmeura se potrivesc, lamaita merge aproape oriunde, dar cu grija, prea mult din orice frunza aromata poate sa impinga gustul bauturii din
lapte intr-o directie gresita.
sursa: Adihadean.ro
Daca vine vorba de bauturi racoroase, pe mine ma multumeste uneori combinatia dintre lapte si unele fructe, cu conditia sa fie rece. De obicei, in timpul procesarii, laptele se incalzeste usor, datorita lucrului mecanic. Pentru a rezolva problema asta, fie pun un cub de gheata (doua-trei, in functie de cantitatea de lapte) in procesor, fie pun bautura intr-o sticla pe care o las cateva minute in congelator.
Ce combinatii imi plac? Capsuna, banana, lapte condesat si indulcit, lapte dulce. Banana, mure, zmeura, merisoare (nu mai pomenesc cele doua tipuri de lapte, le folosesc de fiecare data). Pepene galben, piersica, nectarina, la care adaug doua frunze de tarhon, o piscatura de sare Maldon si o lingurita de miere. Daca pun miere, nu mai pun si laptele condensat.
Daca folosesc fructe cu seminte mici (zmeura, mure, coacaze), trec bautura printr-o sita dupa ce o scot din vasul blenderului.
În ceea ce priveste proportiile, consider ca ele trebuie sa vina dupa gust, si aici e fiecare pe cont propriu. Totusi, pot sa va spun ca la un litru de lapte adaug 250-280 de grame de fructe. Nu-mi place ca bautura sa fie prea groasa, prea consistenta.
Nu ma tem sa folosesc plante aromatice, dar am grija sa nu sar calul. Busuiocul si capsuna se potrivesc, tarhonul si piersica se potrivesc, menta si zmeura se potrivesc, lamaita merge aproape oriunde, dar cu grija, prea mult din orice frunza aromata poate sa impinga gustul bauturii din lapte intr-o directie gresita.
sursa:
Adihadean.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro