Prepara-ti o delicioasa shaorma de casa cu vita!

Prepara-ti o delicioasa shaorma de casa cu vita!
Prepara-ti o delicioasa shaorma de casa cu vita!

Chef Doru Serban a preparat o reteta delicioasa de shaorma de casa cu vita.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.
Ingrediente
Un pachet lipii
500 g carne de vita (antricot)
2-3 catei usturoi
O lamaie
O lingurita chimion
O lingurita menta uscata macinata
½ lingurita piper
Sare
Ulei de masline
Boia dulce sau iute (dupa gust)
O
varza mica
2-3 castraveti murati
2-3 rosii
O ceapa rosie
O legatura patrunjel
Pentru maioneza usora:
Un ou
100 ml ulei
O lingurita mustar
Zeama de la o lamaie
Un paharel iaurt sau smantana
O lingurita mustar
Mod de preparare
Se
marineaza carnea (taiata in fasii groase de un cm) intr-un bait facut din 2 catei de usturoi zdrobiti marunt, chimionul, menta, piper, sare, doua lingurite ulei de masline, zeama si coaja de la o lamaie, boia.
Se toaca varza marunt, se taie rosiile feliute, castravetele fasii, ceapa rondele, iar patrunjelul se toaca marunt.
Maioneza usoara
Intr-o cana de blender se pune oul proaspat, crud, mustarul, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si se blendeaza timp de 30 secunde, apoi se adauga iaurtul, un catel de usturoi (optional)
si se omogenizeaza bine.
Intr-o tigaie foarte incinsa, se prajesc feliile de carne pana se rumenesc, apoi se incalzesc lipiile in cuptor sau deasupra unui ochi de aragaz.
Serviti carnea in lipie impreuna cu o lingura de maioneza si legumele de mai sus.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.

Ingrediente

Un pachet lipii 
500 g carne de vita (antricot) 
2-3 catei usturoi
O lamaie 
O lingurita chimion 
O lingurita menta

uscata macinata 
½ lingurita piper 
Sare  
Ulei de masline 
Boia dulce sau iute (dupa gust) 
O varza mica 
2-3 castraveti murati 
2-3 rosii 
O ceapa rosie 
O legatura patrunjel 

Pentru maioneza usora:

Un ou 
100 ml ulei 
O lingurita mustar 
Zeama de la o lamaie 
Un paharel iaurt sau smantana 
O lingurita mustar

Mod de preparare


Se marineaza carnea (taiata in fasii groase de un cm) intr-un bait facut din 2 catei de usturoi
zdrobiti marunt, chimionul, menta, piper, sare, doua lingurite ulei de masline, zeama si coaja de la o lamaie, boia. Se toaca varza marunt, se taie rosiile feliute, castravetele fasii, ceapa rondele, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Maioneza usoara

Intr-o cana de blender se pune oul proaspat, crud, mustarul, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si se blendeaza timp de 30 secunde, apoi se adauga iaurtul, un catel de usturoi (optional) si se omogenizeaza bine. 



Intr-o tigaie foarte incinsa, se prajesc feliile de carne pana se rumenesc, apoi se incalzesc lipiile in cuptor sau deasupra unui ochi de aragaz.

Serviti carnea in lipie impreuna cu o lingura de maioneza si legumele de mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies