Prepara-ti o pizza super sanatoasa cu blat din conopida! Este delicioasa!

Prepara-ti o pizza super sanatoasa cu blat din conopida! Este delicioasa!

Nu este tocmai o pizza (nu contine faina sau ou ca varianta originala), insa arata ca pizza, este cel putin la fel de gustoasa si in plus, sanatoasa si satioasa.

 

Ingrediente
Blat
– o conopida medie de la care folosim numai inflorescentele
– o jumatate de cana de drojdie inactiva (nutritionala)
– o capatana de usturoi
– o lingurita de sare neiodata
– doua lingurite praf de ardei iute/dulce dupa preferinte
– doua linguri ulei de masline presat la rece
Topping si sos
cateva frunze de oregano
– cateva rosii uscate – 5-6 bucati tinute la hidratat
– o rosie medie
– o lingurita de praf/fulgi de ardei chilli
– doua linguri zeama de lamaie
– cateva rondele de ceapa verde
– 2-3 bucati ciuperci (de genul Pleurotus)
-o mana de salata rucola
Preparare
Pentru blat: se amesteca toate ingredientele intr-un blender (trebuie sa
fie suficient de puternic pentru a transforma buchetelele de conopida intr-un amestec omogen – noi folosim si recomandam Thermomix) si se proceseaza pana se obtine o pasta suficient de groasa si omogena – ca un fel de plastelina. Se intinde pe tava cuptorului/deshidratorului in forma dorita si se lasa in jur de 8 ore la deshidrator (peste noapte) sau 1.5-2 ore in cuptor pana capata o usoara culoare ruginie.
Sos: se amesteca rosia, cu rosiile deshidratate, zeama de lamaie, praful/fulgii de ardei chilli si se proceseaza pana se obtine un sos gros.
Topping: se face o marinata din ulei de masline si sos de soia/ otet balsamic pentru ciuperci si rucola si se lasa deoparte cateva minute pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Se pune sosul peste blatul de conopida si se adauga toppingul marinat.
Sursa: viataverdeviu.ro

Ingrediente

Blat


– o conopida medie de la care folosim numai inflorescentele
– o jumatate de cana de drojdie inactiva (nutritionala)
– o capatana

de usturoi
– o lingurita de sare neiodata
– doua lingurite praf de ardei iute/dulce dupa preferinte
– doua linguri ulei de masline presat la rece

Topping si sos

– cateva frunze de oregano
– cateva rosii uscate – 5-6 bucati tinute la hidratat
– o rosie medie
– o lingurita de praf/fulgi de ardei chilli
– doua linguri zeama de lamaie
– cateva rondele de ceapa verde
– 2-3 bucati ciuperci (de genul Pleurotus)
-o mana de salata rucola

Preparare

Pentru blat: se amesteca toate ingredientele intr-un blender (trebuie sa fie suficient de puternic pentru a transforma buchetelele de conopida intr-un amestec omogen – noi folosim si recomandam Thermomix) si se proceseaza pana se obtine o pasta suficient de groasa si omogena – ca un fel de plastelina. Se intinde pe tava cuptorului/deshidratorului in forma dorita si se lasa in jur de 8 ore la deshidrator (peste noapte) sau 1.5-2 ore in cuptor pana capata o usoara culoare ruginie.

Sos: se amesteca rosia, cu rosiile deshidratate, zeama de lamaie, praful/fulgii de ardei chilli si se proceseaza pana se obtine un sos gros.

Topping: se face o marinata din ulei de masline si sos de soia/ otet balsamic pentru ciuperci si rucola si se lasa deoparte cateva minute pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.

Se pune sosul peste blatul de conopida si se adauga toppingul marinat. 

Sursa: viataverdeviu.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte