Rejuvelac-ul este o bautura fermentata, ce contine bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari incoltite, inclusiv grau, secara,quinoa sau hrisca (atentie, folositi doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot incolti).
Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.
Ingrediente (4 portii)
2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa
Preparare
Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si
Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.
Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.
In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.
Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Informatii nutritionale aproximative
Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame
Sursa: viataverdeviu.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro