Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Prepara-ti rejuvelac de casa! Afla totul despre bautura miraculoasa!

Rejuvelac-ul este o bautura fermentata, ce contine bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari incoltite, inclusiv grau, secara,quinoa sau hrisca (atentie, folositi doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot incolti).

 

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.
Ingrediente (4 portii)
2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa
Preparare
Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.
Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.
Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.
In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.
Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Informatii nutritionale aproximative
Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame
Sursa: viataverdeviu.ro

Se poate consuma ca atare sau se poate incorpora in alte retete, precum branza de seminte sau baza lichida pentru sucuri.

Ingrediente (4 portii)

2 cesti de secara/grau/hrisca/quinoa
6 cesti de apa

Preparare

Puneti boabele de cereale la inmuiat in apa si

lasati-le sa incolteasca timp de 24-48 ore. Verificati periodic sa nu se altereze.

Scurgeti si clatiti semintele. Mutati-le intr-un borcan de 2 litri si adaugati apa. Prindeti un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic.Lasati borcanul sa stea doua zile la temperatura camerei.

Turnati rejuvelacul intr-un borcan nou, strecurandu-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile, insa de preferat ar fi sa fie consumat in 24 de ore pentru efecte maxime.

Nu aruncati cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-va totusi ca acestea arata bine si nu au miros neplacut.

In mod normal, rejuvelacul are gust usor acidulat, situat undeva intre limonada si borsul de casa.

Evitati sa consumati rejuvelac care are mucegai pe seminte sau al carui gust/miros este neplacut; inseamna ca nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.

Informatii nutritionale aproximative

Calorii……………………………………90
Grasimi…………………………………. 0 grame
Proteine…………………………………1 gram
Fibre…………………………………….. 0 grame

Sursa: viataverdeviu.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte