Daca esti alergic, iti prezentam o reteta de turta dulce fara gluten si fara lactoza.
Ingrediente
150 ml de apa, 150 ml de sirop de artar, 70 g de zahar brun, 2 g de amestec pentru turta dulce, 2 boabe de anason stelat, o portocala bio, un praf de sare, 90 g de margarina, 100 g de faina de orez, 60 g de faina de hrisca, 50 g de amidon alimentar, un plic de praf de copt.
Pentru glasaj: 200 g de zahar pudra, un albus, cateva picaturi de suc de portocale, fulgi de migdale.
Da in fiert apa cu zaharul, siropul de artar, condimentele, sarea si coaja de portocale. Ia de pe foc si adauaga margarina. Lasa 10 minute la infuzat, apoi strecoara siropul.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Amesteca faina de orez cu faina de hrisca, amidonul si praful de copt. Varsa siropul peste amestecul uscat si amesteca cu grija.
Unge cu grasime o forma de chec si, daca vrei ca turta dulce sa fie crocanta, presara putin zahar.
Lasa turta dulce la cuptor in jur de 35 de minute, pana trece testul scobitorii.
Bate bine albusul de oua si adauga, progresiv, zaharul.
Pune si cateva picaturi de suc de portocale. Glasajul trebuie sa fie alb, dar nu transparent si suficient de fluid ca sa poata fi intins. Intinde glasajul peste turta dulce si presara deasupra fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie fara ulei.
Sursa: Curademiere.ro
Ingrediente
150 ml de apa, 150 ml de sirop de artar, 70 g de zahar brun, 2 g de amestec pentru turta dulce, 2 boabe de anason stelat, o portocala bio, un praf de sare, 90 g de margarina, 100 g de faina de orez,
60 g de faina de hrisca, 50 g de amidon alimentar, un plic de praf de copt.
Pentru glasaj: 200 g de zahar pudra, un albus, cateva picaturi de suc de portocale, fulgi de migdale.
Da in fiert apa cu zaharul, siropul de artar, condimentele, sarea si coaja de portocale. Ia de pe foc si adauaga margarina. Lasa 10 minute la infuzat, apoi strecoara siropul.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca faina de orez cu faina de hrisca, amidonul si praful de copt. Varsa siropul peste amestecul uscat si amesteca cu grija.
Unge cu grasime o forma de chec si, daca vrei ca turta dulce sa fie crocanta, presara putin zahar.
Lasa turta dulce la cuptor in jur de 35 de minute, pana trece testul scobitorii.
Bate bine albusul de oua si adauga, progresiv, zaharul.
Pune si cateva picaturi de suc de portocale. Glasajul trebuie sa fie alb, dar nu transparent si suficient de fluid ca sa poata fi intins. Intinde glasajul peste turta dulce si presara deasupra fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie fara ulei.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro