Exista o varietate de ierburi si plante care au un efect stimulant asupra organelor care au rol detoxifiant – ficatul si tractul gastrointestinal.
Daca nu poti sa gasesti toate ingredientele din lista, desi majoritatea sunt disponibile in magazinele naturiste, pastreaza totusi proportiile recomandate. Combina toate ierburile in cantitatile mentionate si pastreaza-le intr-un borcan de sticla, la loc racoros si uscat. Pentru un ceai detoxifiant, ai nevoie de: 4 linguri de frunze de papadie, 3 linguri de radacina de papadie, 2 linguri de radacina de brusture, 3 linguri de seminte de armurariu, 4 linguri de pau d’arco, 4 linguri de coada-calului, 3 linguri coada soricelului, 5 linguri de frunze de urzica, 4
linguri de patlagina.Pentru a prepara ceaiul, adauga apa fiarta peste 2 lingurite din amestec si lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoara intr-o cana. Ceaiul se consuma intre mese, o cana pe zi timp de 3 zile, apoi 2 cani pe zi timp de o saptamana, iar la final 2-3 cani pe zi pana cand termini amestecul din borcan. Este recomandat sa limitezi zaharul, produsele lactate, alimentele procesate, grasimile si cafeina.
Citeste mai multe pe curademiere.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro