Un desert fin, potrivit sezonului rece si usor de facut: creme brulee cu ciocolata.
Ingrediente
4 oua
500 ml de smantana lichida
100 g de ciocolata neagra
4 biscuiti cu susan sau migdale
Pune smantana intr-o craticioara pe aragaz, la foc mic. Dupa ce da in clocot, ia-o de pe foc si pune ciocolata rupta bucati. Dupa ce se topeste ciocolata, amesteca bine, cu un tel.
Bate galbenusurile de ou intr-un castron si adauga, treptat, crema de smantana si ciocolata, amestecand incontinuu.
Repartizeaza crema in patru castronele ceramice, care pot fi folosite in cuptor. Lasa in cuptorul preincalzit la 120 de grade timp de 20 de minute. Dupa ce scoti castronelele, lasa-le la racit la temperatura camerei si apoi pune-le la frigider.
Creme brulee cu ciocolata se serveste rece, cu biscuiti cu susan sau migdale.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro