Pentru ca este sezonul fructelor de padure, trebuie sa profiti cat poti de retetele care le includ.
Afinele sunt gustoase si sanatoase si reprezinta micul dejun perfect. Ioana Ginghina iti dezvaluie pe blogul sau o reteta delicioasea de mic dejun cu ovaz si afine.
"Mancarea de ovaz cu afine este una dintre retele mele favorite, pentru ca este un mic dejun delicios.
Poti sa o mananci rece si mai tarziu sau sa o lasi in frigider peste noapte si sa o mananci a doua zi.
Ingrediente
½ cana fulgi de ovaz (fara gluten)
½ cana de lapte de migdale cu gust cu vanilie neindulcit
¼ cana apa
¼ cana de afine proaspate sau inghetate
putin extract de vanilie
scortisoara dupa gust
Amesteca ovazul, apa, laptele de migdale, vanilia intr-o oala mai mica si pune-o pe aragaz. Lasa-o sa ajunga la clocot si chiar cand incepe sa fiarba pentru un minut amesteca. Pune capacul si ia oala de pe foc. Lasa sa se raceasca pentru 5 minute si apoi adauga fructele. Adauga si scortisoara si amesteca cu putin indulcitor natural, daca vrei sa o indulcesti.", scrie Ioana pe blog.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro