Prepara un cozonac impletit cu cacao! Uite ce usoara este reteta!

Prepara un cozonac impletit cu cacao! Uite ce usoara este reteta!

Un cozonac super pufos si delicios! Iata care este reteta!

 

Ingrediente:
1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt
1 lingurita sare
esenta rom
coaja de lamaie si portocala
pentru umplutura:
4 linguri cacao
4 linguri zahar
pentru uns:
1 galbenus
3 linguri lapte
Mod de preparare:
Punem faina si sarea intr-un vas. dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile si incepem sa framantam cu mana. Adaugam treptat untul topit.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.
Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.
Amestecam cacao cu zaharul si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului  de aluat.
Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.
Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete.
Asezam  cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora.
Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.
Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Ungem cu sirop din apa cu zahar.
Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.
Sursa: caietulcuretete.com

Ingrediente:

1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt
1 lingurita sare
esenta rom
coaja de lamaie si portocala

pentru umplutura:

4 linguri cacao
4 linguri zahar

pentru uns:

1 galbenus
3 linguri lapte

Mod de preparare:

Punem faina si sarea intr-un vas. dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile si incepem sa framantam cu mana. Adaugam treptat untul topit.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.

Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.

Amestecam cacao cu zaharul si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului  de aluat. 

Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.

Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete. 

Asezam  cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora.

Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.

Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.

Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.

Sursa: caietulcuretete.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!