Vara a trecut, dar mai avem timp sa facem un ultim desert inainte sa vina frigul de-a binelea!
Daca iti place fisticul, vei fi innebunita dupa aceasta reteta de inghetata! Este super-gustoasa si are bucati intregi de fistic prin ea! O poti savura chiar in locul unei gustari cu nuci si seminte!
Ce trebuie sa cumperi: neaparat fistic nesarat. Nu doar ca este mult mai sanatos, dar nici nu altereaza in vreun fel gustul inghetatei.
Tips: desi fisticul se numara printre nucile cu calorii mai putine, inghetata are si ingrdiente care ingrasa.
Deci, savureaza cu masura!
Ingrediente:
1 ceasca de fistic nesarat
2/3 ceasca de miere
3 ceasti de lapte de migdale
4 oua
½ lingurita extract de migdale
un praf de sare
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 176 de grade.
Pune fisticul intr-o tava si baga-l la cuptor 5-7 minute, timp in care mai scuturi tigaia ocazional; fisticul trebuie sa devina usor auriu. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Macina ½ ceasca de fistic si pastreaza restul deoparte.
Pune laptele, mierea si fisticul macinat intr-un vas, pe foc mediu; amesteca ocazional si lasa compozitia pe foc 3-4 minute, pana cand mierea se dizolva.
Ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca 10 minute.
Amesteca galbenusurile cu un praf de sare si toarna-le peste crema de fistic. Da-o din nou pe foc si gateste-o la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa, 8-10 minute (lingura de lemn ar trebui sa lase o dara in crema, cand o mesteci). Atentie, crema nu trebuie sa fiarba!
Pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece, amestecand ocazional, pana cand se raceste.
Transfera inghetata intr-un bol si refrigereaz-o, cel putin o ora. Scoate-o din congelator si adauga extractul de migdale si restul de migdale intregi. Amesteca inghetata si da-o la congelator inca 3 ore inainte de o servi!
Sursa: andreearaicu.ro
Daca iti place fisticul, vei fi innebunita dupa aceasta reteta de inghetata! Este super-gustoasa si are bucati intregi de fistic prin ea! O poti savura chiar in locul unei gustari cu nuci si seminte!
Ce trebuie sa cumperi: neaparat fistic nesarat.
Nu doar ca este mult mai sanatos, dar nici nu altereaza in vreun fel gustul inghetatei.
Tips: desi fisticul se numara printre nucile cu calorii mai putine, inghetata are si ingrdiente care ingrasa. Deci, savureaza cu masura!
Ingrediente: 1 ceasca de fistic nesarat
2/3 ceasca de miere
3 ceasti de lapte de migdale
4 oua
½ lingurita extract de migdale
un praf de sare
Preparare: Incalzeste cuptorul la 176 de grade.
Pune fisticul intr-o tava si baga-l la cuptor 5-7 minute, timp in care mai scuturi tigaia ocazional; fisticul trebuie sa devina usor auriu. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Macina ½ ceasca de fistic si pastreaza restul deoparte.
Pune laptele, mierea si fisticul macinat intr-un vas, pe foc mediu; amesteca ocazional si lasa compozitia pe foc 3-4 minute, pana cand mierea se dizolva. Ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca 10 minute.
Amesteca galbenusurile cu un praf de sare si toarna-le peste crema de fistic. Da-o din nou pe foc si gateste-o la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa, 8-10 minute (lingura de lemn ar trebui sa lase o dara in crema, cand o mesteci). Atentie, crema nu trebuie sa fiarba!
Pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece, amestecand ocazional, pana cand se raceste.
Transfera inghetata intr-un bol si refrigereaz-o, cel putin o ora. Scoate-o din congelator si adauga extractul de migdale si restul de migdale intregi. Amesteca inghetata si da-o la congelator inca 3 ore inainte de o servi!
Sursa:
andreearaicu.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro