Daca zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul sa dai o fuga la piata! Proaspata, parfumata si racoritoare, zmeura este un deliciu in zilele de vara.
Iar ca deliciul sa fie suprem, fara sa-ti afecteze deloc silueta de plaja, incearca un cheesecake cu zmeura.
Ingrediente
Pentru blat: 120 g biscuiti fara zahar si 50 g unt cu continut redus de grasime
Pentru crema de branza: 350 g urda dulce degresata, 3-4 linguri de indulcitor de stevie, 2 oua, 120 g iaurt dietetic, o lingura de faina, coaja de la o lamaie.
Pentru topping: 300 g zmeura si 2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Macina biscuitii cat mai fin si amesteca-i cu untul taiat cubulete, pana vei obtine un aluat sfaramicios. Asaza aluatul intr-o tava tapetata cu unt si cu faina si pune-o la cuptor timp de 5-10 minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
In acest timp, pune urda dulce in mixer impreuna cu indulcitorul.
Toarna compozitia obtinuta in tava, peste aluat. Baga tava din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand amestecul se rumeneste pe margini.
Mixeaza zmeura si apoi pune-o pe foc impreuna cu zaharul pana cand acesta se incorporeaza si obtii un sos mai gros. Toarna sosul peste cheesecake, dupa ce il scoti din cuptor.
Servire:
Cheesecake-ul cu zmeura se serveste cat mai rece, pentru a fi pe deplin savuros si racoritor!
Sfat: Daca vrei ca cheesecake-ul sa-ti iasa delicios, poti folosi untul Koliba si urda dulce degresata Ricoletka de la Koliba.