Daca ai pofta de ceva bun, iti propunem un desert delicios si satios. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara.
Ingrediente pentru patru portii:
3 banane mari, congelate
1 cana cu bucatele de piersici, congelate
1/2 cana cu lapte de cocos neindulcit
putin turmeric
1 cana cu fulgi de ovaz fara gluten
2 linguri de ulei de cocos
1 lingura de unt de migdale
1 lingura de miere
polen de albine (optional)
fulgi de cocos, neindulciti
piersici proaspete, feliate
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
In timp ce cuptorul se incalzeste, pune intr-un bol uleiul de cocos, untul de migdale si mierea. Apoi adauga compozitia peste fulgii de ovaz, pune si putina sare si amesteca bine.
Toarna compozitia intr-o cratita in care ai pus in prealabil hartie de copt si bag-o la cuptor 20 de minute, pana cand amestecul obtine o culoare aurie.
Intre timp, amesteca intr-un blender laptele de cocos, bananele, bucatelele de piersica si turmericul pana cand se transforma intr-un smoothie, de consistenta unei inghetate.
Cele doua compozitii se amesteca, apoi desertul se toarna in cupe sau in boluri de dimensiuni medii. Foloseste drept topping felii de piersici, granola si fulgi de cocos.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro