Prepara un desert delicios pentru micul dejun: budinca de orez cu pere si sos de miere!

Prepara un desert delicios pentru micul dejun: budinca de orez cu pere si sos de miere!
Prepara un desert delicios pentru micul dejun: budinca de orez cu pere si sos de miere!

Un desert delicios, perfect pentru micul dejun! Para se poate înlocui cu orice alt fruct.

 

Ingrediente:
200 g orez
un sfert de linguriţă de sare
1,2 l lapte
60 g zahăr
o jumătate de linguriţă esenţă de portocală
o pară, tăiată felii, fără sâmbure
50 g fistic nesărat, mărunţit
miere – pentru servit
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert cu o cană şi
jumătate de apă rece şi un praf de sare, la foc mediu. Când începe să fiarbă, se reduce flacăra, iar cratiţa se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când absoarbe aproape toată apa.
Se adaugă laptele, apoi se dă iar într-un clocot. Se reduce apoi flacăra şi se găteşte până când orezul se înmoaie, iar laptele se îngroaşă, 30-35 minute.
În tot acest timp, orezul se amestecă uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă.
La final se adaugă zahărul şi esenţa de portocale şi se amestecă uşor, până ce zahărul se dizolvă. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Orezul se serveşte ornat cu felii de pară, fistic şi miere, după gust.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

200 g orez
un sfert de linguriţă de sare
1,2 l lapte
60 g zahăr
o jumătate de linguriţă esenţă de portocală
o pară, tăiată felii, fără sâmbure
50 g fistic nesărat, mărunţit

miere – pentru servit

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert cu o cană şi jumătate de apă rece şi un praf de sare, la foc mediu.

Când începe să fiarbă, se reduce flacăra, iar cratiţa se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când absoarbe aproape toată apa.

Se adaugă laptele, apoi se dă iar într-un clocot. Se reduce apoi flacăra şi se găteşte până când orezul se înmoaie, iar laptele se îngroaşă, 30-35 minute. În tot acest timp, orezul se amestecă uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă.


La final se adaugă zahărul şi esenţa de portocale şi se amestecă uşor, până ce zahărul se dizolvă. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Orezul se serveşte ornat cu felii de pară, fistic şi miere, după gust.

Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies