Prepara un desert delicios pentru micul dejun: budinca de orez cu pere si sos de miere!

Prepara un desert delicios pentru micul dejun: budinca de orez cu pere si sos de miere!

Un desert delicios, perfect pentru micul dejun! Para se poate înlocui cu orice alt fruct.

 

Ingrediente:
200 g orez
un sfert de linguriţă de sare
1,2 l lapte
60 g zahăr
o jumătate de linguriţă esenţă de portocală
o pară, tăiată felii, fără sâmbure
50 g fistic nesărat, mărunţit
miere – pentru servit
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert cu o cană şi jumătate de apă rece şi un praf de sare, la foc mediu. Când începe să fiarbă, se reduce flacăra, iar cratiţa se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când absoarbe aproape toată apa.
Se adaugă laptele, apoi se dă iar într-un clocot. Se reduce apoi flacăra şi se găteşte până când orezul se înmoaie, iar laptele se îngroaşă, 30-35 minute.
În tot acest timp, orezul se amestecă uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă.
La final se adaugă zahărul şi esenţa de portocale şi se amestecă uşor, până ce zahărul se dizolvă. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Orezul se serveşte ornat cu felii de pară, fistic şi miere, după gust.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

200 g orez
un sfert de linguriţă de sare
1,2 l lapte
60 g zahăr
o jumătate de linguriţă esenţă de portocală
o pară, tăiată felii, fără sâmbure
50 g fistic nesărat, mărunţit

miere – pentru servit

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert cu o cană şi jumătate de apă rece şi un praf de sare, la foc mediu.

Când începe să fiarbă, se reduce flacăra, iar cratiţa se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când absoarbe aproape toată apa.

Se adaugă laptele, apoi se dă iar într-un clocot. Se reduce apoi flacăra şi se găteşte până când orezul se înmoaie, iar laptele se îngroaşă, 30-35 minute. În tot acest timp, orezul se amestecă uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă.

La final se adaugă zahărul şi esenţa de portocale şi se amestecă uşor, până ce zahărul se dizolvă. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Orezul se serveşte ornat cu felii de pară, fistic şi miere, după gust.

Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a