Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

coronavirus

Previziune sumbră. Un profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare susține că virusul COVID-19 nu va dispărea odată cu venirea căldurii.

 

Coronavirusul nu va dispărea odată cu temperaturile ridicate

Akiko Iwasaki este profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare, celulare și de dezvoltare la Yale School of Medicine. Femeia susține că temperaturile riidcate specifice veriinu vor duce la dispariţia COVID-19 și explică și de ce nu se va întâmpla acest lucru.

De când a izbucnit pademia de coronavirus, au existat fel și fel de ipoteze potrivit cărora virusul nu rezistă la căldură. Profesorul Iwasaki spune, însă, că virusul nu va dispărea odată cu venirea verii.

"Vara nu va vindeca virusul. Transmiterea

aerosolilor se va reduce, cel mai probabil, vara, dar transmiterea directă – ca și transmiterea prin intermediul celulelor pielii sau a hainelor – tot va avea loc", spune aIwasaki.

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, informații importante! Ce trebuie să bem în această perioadă pentru a combate Covid-19

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Lipsa luminii solare afectează capacitatea de a ne apăra de infecții respiratorii

Totodată, aceasta a expus și unul dintre factorii care poate afecta capacitatea unei persoane de a se apăra de o infecție respiratorie: lipsa luminii solare. Este știut faptul că expunerea la soare favorizează metabolizarea vitaminei D. Astfel, iarna este un cadru ideal pentru transmiterea virusurilor în aer, iar asta din cauza umidității reduse din interior în timpul iernii. Aceasta este condiția ideală pentru ca orice virus să supraviețuiască în aer, susține Akiko Iwasaki.

"Sistemul nostru de apărare împotriva virusurilor respiratorii scade în mediile cu umiditate redusă[...] Atunci când tușim sau strănutăm, expectorăm particule de virus prin aceste picături.

Atunci când picăturile ajung în aer, iar acesta e foarte uscat, picăturile pierd din cantitatea de apă. Picăturile uscate plutesc și tind să persiste în aer mai multe ore. Dacă umiditatea ar fi ridicată, acest picături ar acumula vapori de apă din aer, și-ar mări volumul și ar cădea pe sol în loc să infecteze pe cineva.

Umiditatea scăzută permite ca aceste particule devenite aerosoli să rămână în aer o perioadă mult mai lungă de timp deoarece nu rețin foarte bine apa. Iarna oamenii au tendința să stea mai mult în interior și nu beneficiază de suficientă vitamina D. Vitamina D are un rol binecunoscut de întărire a sistemului imunitar”, explică profesorul modul în care umiditatea scăzută favorizează răspândirea virusului.   

Citeste si: Marcel Vela, anunț important pentru românii din Diaspora: „Mulțumesc pentru înțelegere”

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină