Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!
Premierul Jacinda Arden

Noua Zeelandă este prima țară care a descoperit strategia perfectă în combaterea noului virus! Nu s-au mai înregistrat infectări sau morți.

La sfârșitul lunii iunie, Noua Zeelanda a înregistrat doar doua cazuri de oameni infectați cu virusul Covid-19, după o perioadă de 24 de zile în care nu au existat cazuri de infectări.

Strategia Premierului Jacinda Arden pentru combaterea virusului a fost implementată încă din luna februarie. Blocajul național comandat de către acesta a fost foarte riguros și s-a dovedit a fi extrem de eficient.

Arden a studiat în amănunt situația pentru a implementa un plan cât mai eficace. Restricțiile inițiale, apărute pe 2 februarie, îi vizau strict pe cei ce veneau din China și încercau să intre în Noua Zeelandă. 

Apoi, întrucât primul caz de Coronavirus raportat în țară a avut ca origine Iranul, Arden a anulat toate zborurile ce veneau dinspre Iran și aveau ca destinație Noua Zeelandă. La scurt timp a urmat izolarea tuturor locuitorilor țării și închiderea granițelor aproape în totalitate.

Prim-ministrul Jacinda Arden a declarat că restricțiile implementate de către țara lui au fost ”cele mai stricte din întreaga lume”, lucru pentru care ”nu își va cere scuze”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1647/20106643/1/screenshot-2020-10-05-at-17-08-39.png

S-au izolat din timp și au țintit spre exterminarea virusului.

La sfârșitul lunii martie, Noua Zeelandă s-a confruntat cu o serie de obstacole: răspândirea infecției cu noul Coronavirus și izbucnirea unui număr alarmant de incendii spontane în pădurile țării.

Ca răspuns, Noua Zeelandă a adoptat un nou sistem de alerta, conceput pe 4 niveluri. 

Au început de la nivelul 2, însă până la data de 25 martie au ajuns la cel de-al patrulea. Acest fapt a generat carantinarea tuturor rezidenților țării și mutarea activității tuturor locurilor de muncă în mediul online, cu excepția serviciilor esențiale. 

Până a se ajunge la aceste măsuri, Noua Zeelandă înregistrase nu mai mult de 102 cazuri de infectări și 0 morți, în timp ce Marea Britanie înregistrase deja peste 6500 de cazuri și 330 de morți.

Restricțiile au fost apoi ridicate în luna mai, după care au urmat exact 102 zile în care nu a fost înregistrat niciun caz de infectare. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Țara a fost însă lovită de un al doilea val de infectări. Orașul Auckland, populat de nu mai puțin de 1,5 milioane de locuitori, a fost declarat focar de infecții în luna august, iar rezidenții au intrat în izolare timp de trei săptămâni și au respectat restricțiile aferente stării de urgență. După primele 12 zile în care nu au fost raportate cazuri de infectare, Premierul Arden a anunțat ridicarea restricțiilor.

Orașul-focar se întoarce de miercuri la nivelul 1 de alerta, alături de restul țării. Localnicii au primit felicitări chiar din partea primului-ministru Arden pentru cooperarea lor în combaterea virusului, prin respectarea exemplara a regulilor stricte implementate.

 

Sursa: Independent, BBC



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies