Prima vacanță cu partenerul. Cum să transformi această experiență într-un moment magic al relației voastre!

prima vacanta cu iubitul
Prima vacanță cu iubitul

Prima vacanță cu partenerul de viață reprezintă un moment cheie în relație, care te va ajuta să îl descoperi mai mult, dar și să îți dai seama dacă sunteți pe aceeași lungime de undă.

Descoperă în rândurile de mai jos sfaturile pe care psihologul Cristina Ionescu le oferă, pentru ca prima vacanță cu noul partener să fie o reușită, o amintire plină de momente frumoase și armonioase!

Comunicarea deschisă

prima vacanta in doi
Prima vacanță în doi[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Descoperă frumusețile de lângă București. Cea mai tare idee pentru o excursie de weekend

Ca în orice aspect al vieții, și aici comunicarea joacă un rol foarte important.

Este esențial ca înainte să plecați să discutați despre ceea ce vă doriți, pentru a nu avea surprize neplăcute la destinație. Chiar și alegerea destinației trebuie să fie pe placul amândurora.

„Înainte să plece în vacanță, este important să comunice care sunt așteptările de la vacanța respectivă. Este important să spunem ce nevoi avem, ce dorințe, cum vedem această vacanță. Poate unul vrea să se relaxeze și celălalt să viziteze.”

,  a povestit specialistul.

Planificarea în avans

primul concediu impreuna
Primul concediu împreună[Sursa foto: Freepik]

Odată ce planificarea este făcută mai din timp, ai ocazia să pui la punct totul, dar și să stabiliți cu exactitate ce veți face acolo, ce locuri veți vizita și ce hotel alegeți. Având mai mult timp, șansele ca organizarea să fie una mai bună sunt foarte mari.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Are un impact foarte mare și poate să ducă la sudarea relației. Avem șansa să ne cunoaștem mai bine, este ca și cum am face un exercițiu înainte să ne mutăm împreună. Poate să provoace experiențe frumoase, care pot să ducă la o experiență mai profundă a relației.”, a declarat specialistul.

Bugetarea corectă

vacanta cu iubitul
Vacanța cu iubitul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce obiective turistice trebuie să vizitezi în Roma. Locuri izbitor de frumoase în "Orașul Etern"!

Banii sunt un aspect important în prima vacanță, deoarece pot fi declanșatorul unor discuții și neînțelegeri. Indiferent de statutul social al fiecăruia, este esențial să stabiliți niște reguli atunci când vine vorba de buget, pentru a nu se simți unul dintre voi stânjenit sau folosit.

„Este important să discute încă de la început cam care este bugetul pentru vacanța respectivă, cum fac plățile, dacă împart totul la jumătate sau unul dintre ei își asumă mai mult decât celălalt.”,

a specificat Cristina Ionescu.

Respectarea nevoilor și spațiului personal

Chiar dacă sunteți îndrăgostiți, este posibil să simțiți nevoia de timp petrecut în solitudine. Respectarea și înțelegerea nevoilor fiecăruia este esențială pentru ca atmosfera să nu fie una tensionată. În cazul în care partenerul tău își dorește să petreacă puțin timp singur, plimbându-se pe plajă, nu trebuie să crezi că are ceva cu tine sau că nu își dorește să mai stea alături de tine.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Flexibilitate și compromis

Trebuie să înțelegi că aceasta poate fi o provocare pentru relația voastră, însă este necesar să fii flexibil și chiar să faci anumite compromisuri, pentru ca totul să meargă bine.

Este esențial să îi înțelegi și nevoile celuilalt, indiferent de ce natură ar fi.

„Trebuie să lași de la tine, tocmai pentru că avem nevoi diferite. Dacă o persoană se trezește dimineața și ia micul dejun, iar cealaltă nu se trezește dimineața să ia masa, ori vor face un compromis să facă asta pe perioada vacanței, ori își vor păstra spațiul personal.”, a declarat specialistul.

Bucurați-vă de moment

ce sa faci in prima vacanta cu partenerul
Ce să faci în prima vacanță cu partenerul[Sursa foto: Freepik]

Încercați să vă păstrați atitudinea pozitivă indiferent de situație și în cazul în care apare o problemă, să vă focusați pe soluții, nu pe ce nu a funcționat. Este important să discutați despre lucruri frumoase și care vă aduc bucurie, nu pe defectele celuilalt sau pe alte probleme din viața cotidiană. La final, este benefic să reflectați asupra întregii vacanțe, pentru a înțelege ce a adus fericire și ce fel de situații au creat tensiune între voi. În acest fel, vacanța următoare poate fi și mai reușită.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

5 semne care te pot face să ai încredere deplină în partenerul de viață

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies