La un pret extrem de mic, oricine isi permite sa le cumpere, indiferent de veniturile sale.
Sunt incredibil de delicioase, motiv pentru care putini sunt cei carora nu le plac.
Consumate si apreciate peste tot in lume, ridichile sunt cultivate inca din Grecia si Roma antica. Au fost printre primele culturi europene introduse pe continentul american, iar pana la aparitia cartofului in Europa, erau unul dintre principalele alimente.
Sunt nenumarate varietati de ridichi, de culori, marimi si forme diferite, numitorul comun fiind gustul specific si proprietatile terapeutice.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ridichile rosii de luna, unul dintre cele cele mai cunoscute soiuri de la noi din tara, sunt bogate in vitamine, minerale si subtante nutritive: contin piridoxina (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), vitaminele A, C, E si K, fier, calci, cupr, magnezi, mangan si zinc, proteine, carbodidrati, fibre si electroliti.
Reduc riscul aparitiei cancerului- Substantele active din ridichi pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la san sau pe cel ovarian. Ingredientul esential in prevenirea acestei maladii devastatoare este sulforafanul, un compus organic care stimuleaza productia unor enzime benefice, creand astfel o bariera impotriva radicalilor liberi si inhiband imbolnavirea celulelor.
Protejeaza rinichii si ficatul- Studii recente arata ca ridichile rosii contin substante care ajua la mentinerea sanatatii rinichilor, avand o actiune diuretica si fiind excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar.
De asemenea, contribuie la detoxifierea ficatului si la prevenirea bolilor hepatice.Combat retentia apei in organism- Retentia apei in tesuturi duce la umflarea picioarelor si favorizeaza dezvoltarea celulitei. O banala cura de cateva zile cu ridichi rosii poate impiedica acest aspect, datorita continutului lor ridicat in potasiu, responsabil pentru eliminarea surplusului de apa din organism. Acesta regleaza nivelul sodiului si, la nevoie, contribuie la eliminarea excesului sau din organism.
Incetinesc aparitia ridurilor
Bogate in antioxidanti, ridichile ajuta la mentinerea frumusetii pielii si incetinesc aparitia primelor riduri.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro