Dana Budeanu, una dintre cele mai vocale personalități din România, se implică în apărarea lui David Popovici. Nu ezită să-și exprime opinia în chestiuni de interes național și își susține punctul de vedere, astfel că îi contrazice pe cei care critică performanțele lui David Popovici, după ce acesta a obținut locul 4 la Campionatul Mondial de Natație din Japonia.
La cursa de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de Înot din Japonia, David Popovici a obținut locul 4.
Dana Budeanu, mesaj tranșant la adresa celor care l-au criticat pe David Popovici
Prin intermediul unui mesaj postat în mediul online, Dana Budeanu nu s-a putut abține și a spus David Popovici nu trebuie privit ca un eșec doar pentru că a ocupat locul 4 la Campionatul din Japonia. În schimb, a vorbit și despre numeroasele câștiguri pe care le-a avut de-a lungul timpului și cât de multă mândrie a adus țării noastre.
„David Popovici n-a avut niciun eșec! Marș! E un campion absolut, voi? A, tot nimeni! Culcați-vă!”, le -a transmis Dana Budeanu gurilor rele, în mediul online.
Ce a spus David Popovici despre acest subiect
După finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, sportivul a avut prima reacție și a mărturisit că se simte împăcat cu locul 4 obținut. David Popovici a recunoscut că a dat tot ce a avut mai bun și este mulțumit de efortul său depus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost super bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut. Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a mărturisit Popovici, potrivit GSP.
Beneficiile pe care le are înotul
Beneficiul major al începerii înotului de la o vârstă fragedă este că copiii pot asocia activitatea cu joaca, ceea ce face procesul mai ușor pentru ei. De asemenea, acest lucru ajută la depășirea mai rapidă a fricii de apă.
Prin joc și exerciții ușoare, copiii învață treptat mișcările specifice înotului. La o vârsta mică, o ședință de înot durează aproximativ 40 de minute, iar inițial accentul se pune mai mult pe joacă decât pe înot. Pentru a învăța un stil de înot în mod adecvat, ar fi nevoie de aproximativ 4-5 luni de practică constantă.
„Este cel mai mare beneficiu să începem înotul de la o vârstă fragedă, pentru că fiind așa mici putem să combinăm stilul de înot cu joaca și pentru ei e mult mai ușor, le trece frica de apă mult mai repede, după care ușor, ușor, și dând din picioare, vor învăța stilul de înot mult mai ușor. La o vârstă așa mica, o ședință durează aproximativ 40 de minute, iar la primele ședințe, de obicei, ne jucăm cu ei, nu ne axăm atât de mult pe înot. Ca să învețe un stil de înot ar dura cam 4-5 luni”, a spus un instructor de înot, în cadrul unei emisiuni TV.