Primul caz de coronavirus COVID-19, diagnosticat în luna noiembrie! Ce au făcut autoritățile chineze

Coronavirus
Coronavirus

Un reportaj de la un cotidian chinezesc a deavăluit un secret uluitor, păstrat cu sfințenie de către autoritățile din China.

În plină pandemie anunțată de către Organizația Mondială a Sănătății, cotidianul „South China Morning Post” a aruncat, în ediția de vineri, 13 martie, bomba despre COVID-19! Conform documentelor oficiale la care jurnaliștii acestei publicații au avut acces, primul caz de coronavirus s-a înregistrat pe 17 noiembrie 2019, cu câteva săptămâni mai devreme decât se știa de către opinia publică.

Același articol dezvăluie că 266 de persoane ar fi fost infectate din 17 noiembrie până pe 31 decembrie, dar guvernul chinez a ascuns totul și abia la începutul anului 2020 lumea a început să fie conștientă de pericolul care

vine dinspre Asia și se răspândește rapid în lumea întreagă. 

Covid-19
Covid-19

Până în acest moment, 150,544 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, 5,617 de persoane au murit, iar 73,731 și-au revenit. În plus, 5729 de persoane sunt în stare critică, potrivit  worldometers.info. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un medic infectat cu COVID-19 a dezvăluit ce simptome a avut în fiecare zi de la diagnosticare

„Primul caz a a fost înregistrat pe 17 noiembrie. Apoi, în fiecare zi din acel moment, alte cinci cazuri! Pe 15 decembrie erau, deja, 27 de cazuri, prima zi cu două cifre la numărul pacienților. Pe 27 decembrie, medicul Zhang Jixian, de la Spitalul din Hubei, a anunțat autoritățile că se confruntă cu o epidemie de coronavirus, cu 180 de infectați, dar autoritățile i-au transmis că nu există momente de îngrijorare!”, scrie ”South China

Morning Post”.

Citeste si: Doctorul Adina Alberts ne scapă de criza măştilor de protecţie împotriva CORONAVIRUS! Ne-a arătat cum ne putem face singuri mască

Primii nouă pacienți înregistrați în noiembrie erau patru bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 39 și 79 de ani, dar nu se precizează câți dintre ei proveneau din Wuhan și câți din alte localități ale provinciei Hubei.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, China a recunoscut, timid, primul caz pe 8 decembrie 2019, dar omenirea avea să cunoască acest lucru mult mai târziu.

Medicii, cenzurați de către autorități

Pe 31 decembrie 2019 erau deja 266 de cazuri, pe 1 ianuarie 2020, 381. Medicul Ai Fen a declarat, pentru ”Post”, că a fost cenzurat de autoritățile chineze.

„Pe 16 decembrie 2019 aveam, clar, caz de coronavirust testat pozitiv!” China a recunoscut, oficial, mult mai târziu existența epidemiei, când virusul făcea, deja, ravagii.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Jador și-a anulat toate concertele! Ce se întâmplă cu familia sa: „Doamne ajută să trecem cu bine...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies