Primul tratament pentru fibroza chistica va fi disponibil in urmatorii cinci ani

Primul tratament pentru fibroza chistica va fi disponibil in urmatorii cinci ani
Primul tratament pentru fibroza chistica va fi disponibil in urmatorii cinci ani

Primul tratament din lume pentru fibroza chistica s-ar putea gasi pe piata in urmatorii cinci ani. Primele doua testari au fost realizate deja in Marea Britanie.

Pentru prima oara, terapia genica a demonstrat ca poate imbunatati functionarea plamanilor la pacientii care sufera de fibroza chistica.

Cercetatorii recunosc ca rezultatele in timpul testelor au fost modeste, dar spun ca au demonstrat ca acest tip de terapie este sigur si eficient pentru tratarea oamenilor. Acum, acestia planuiesc sa realizeze un test cu doze mai mari si cu o frecventa crescuta.

Daca testele se dovedesc a fi un succes, un tratament ar putea iesi pe piata pana in anul 2020.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Fibroza chistica este o afectiune ereditara cauzata de mutatia unei singure gene. Aceasta boala micsoreaza speranta de viata a pacientului cauzand producerea in exces in organism a unui mucus care poate duce la aparitia unor infectii ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

Noul tratament contine molecule cu ADN sanatos incastrate in globule de grasime si este administrat prin intermediul unui nebulizator, un aparat cu aerosoli.

Pe parcursul unui an, 136 de pacienti cu fibroza chistica, cu varste peste 12 ani, au primit lunar doze din acest tratament sau un placebo.

Cei 62 de pacienti care au fost tratati prin terapie genica au avut rezultate mai bune la analizele legate de modul de functionare al plamanilor decat ceilalti. In multe dintre cazuri, tratamentul nu a imbunatatit efectiv functionarea plamanilor, ci a mentinut-o la fel in perioada in care ceilalti au inregistrat scaderi ale performantelor de functionare a plamanilor.

La unii pacienti, terapia a facut ca plamanii lor sa functioneze mai bine.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies