Primul vicepremier transgender este numit în Belgia! ”Aceasta este doar o parte a identității mele”

Belgia
Belgia, o țară superbă atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții

Petra De Sutter este primul transgender ajuns vicepremier! Premiera a avut loc în Guvernul Belgiei, pe data de 1 octombrie, dar a trecut aproape neobservată de tabloide.

De Sutter a vorbit întotdeauna deschis despre felul în care se identifică și nu a încercat niciodată să-și ascundă sexualitatea în mediul politic. Cu toate acestea, belgienii nu au tratat această parte a personalității sale ca pe un subiect tabu, ci pur și simplu au considerat-o absolut firească, întrucât nu au fost stârnite comentarii sau dispute pe această temă după numirea sa în noua funcție.

Noțiunea de ”transgender” nu este una tocmai familiară încă, așa ca vom explica mai în amănunt în ce constă aceasta.

Persoanele transgender se identifică mai mult cu sexul opus celui cu care au fost născute. Din punct de vedere medical, se poate spune că acești oameni suferă de așa-numita ”incongruență de gen”, altfel cunoscuta drept disforie de gen.

În cazul noului vicepremier al Belgiei, ea s-a regăsit mai mult în sexul feminin.

Petra De Sutter a făcut istorie în mediul politic european, fiind prima persoană transgender care a obținut o funcție atât de importantă.

De Sutter
Ultimele poze cu noul vicepremier al Belgiei[Sursa foto: Instagram]

Aceasta este o activistă convinsă pentru drepturile femeii și a profesat înainte de actuala sa meserie în domeniul medical, drept medic ginecolog și expert în fertilitate. De asemenea, în toate pozițiile politice pe care le-a avut, Petra De Sutter a militat și pentru drepturile comunității LGBTQ, atât în Senatul Belgiei, cât și în Parlamentul European. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Competențele sale în varii domenii sunt lucrul care i-au adus succesul, în ciuda primei impresii pe care o pot avea cei ce nu îi cunosc în amănunt istoricul dominat de implicarea de care a dat dovadă de nenumărate ori.

”Nu vreau să fiu redusă la calitatea mea de transgender, aceasta este doar o parte a identității mele. Vreau ca oamenii să vorbească despre mine datorită muncii mele și a activității mele politice” a declarat De Sutter.

Motivul pentru care mass media a ocolit acest amănunt despre sexualitatea vicepremierului este tocmai că există o multitudine de caracteristici ale sale demne de menționat și lăudat înainte de a se ajunge la cea în cauză.

Faptul că mențiunea despre felul în care proaspătul-ales vicepremier al Belgiei este relativ absentă din titlurile tabloidelor transmite un mesaj mai puternic decât dacă acest amănunt ar fi fost mediatizat în revistele politice. 

Petra de Sutter
Selfie făcut de Petra De Sutter, noul vicepremier al Belgiei, în Parlamentul European[Sursa foto: Instagram]

 

Sursa: Politico



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies