Probleme cu colonul. Cum să recunoști simptomele și să iei măsuri pentru menținerea sănătății digestive!

probleme cu colonul
Probleme cu colonul

Atunci când vine vorba despre problemele cu colonul, trebuie să fim atenți la anumite simptome apărute. Insă știați care pot fi acestea?

Aflați din rândurile următoare, care este primul simptom care poate apărea dacă ne confruntăm cu probleme cu colonul. În plus, descoperiți și dacă, colonul doare sau nu, dar și care sunt alimentele care ne pot dăuna în acest sens, dar și cum ne afectează acestea și nu numai. 

 

Care este primul simptom apărut, dacă ne confruntăm cu probleme cu colonul 

Se pare că atunci când vine vorba despre probleme cu colonul, persoanele care se confruntă cu acestea, vor avea în primul rând, tulburări de tranzit, acesta fiind considerat a fi primul

simptom apărut. 

“Tulburările de tranzit sunt primul simptom care a fie că e vorba de tumori fie că e vorba de boli inflamatorii fie că e vorba de un simplu intestin iritabil”, a explicat Ionuț Ștefan, Medic Primar Chirurgie Generala. 

unde doare colonul
Probleme cu colonul[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Colonul doare sau nu 

De asemenea, există și patru puncte cardinale ale abdomenului, unde pot apărea dureri, în cazul în care ne confruntăm cu o problemă care are legătură cu colonul, iar specialistul a explicat exact care sunt acestea. 

“Colonul în sine doare, are terminații nervoase, nu este o durere la fel ca în cazul stomacului, dar sunt dureri care cu siguranță nu vor trece neobservate.

Cedează în general la antispastice dacă leziunea nu este una extrem de avansata, durerile care pot fi colective, adică vin și trec, durerile care se repeta, au o frecvență mai mare sau mai mică, pot să apară imediat după masă sau la un interval de timp, în funcție de localizarea leziunii. Practic ocupă exact ca un cadru întreg abdomenul, iar durerea poate fi atât în partea dreaptă, interior, atunci când este vorba de o leziune pe cec, poate fi o durere sub coaste în partea dreaptă, atunci este o leziune de unghi hepatic al colonului.
Poate fi în partea stângă imediat sub coaste, când este vorba de o leziune a volumului splenic al colonului sau poate fi o durere în pelvis sau în zona inferioară stângă, atunci când este vorba de o localizare pe colon sigmoid sau pe rect, deci practic putem avea dureri în toate cele 4 puncte cardinale ale abdomenului.”,
a menționat specialistul. 

colon iritabil cauze
Probleme cu colonul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Îmbătrânirea prematură a pielii. Cum să previi și să tratezi semnele premature ale înaintării în vârstă!

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Care ar fi alimentele care pot dăuna colonului 

Se pare că unul dintre motivele pentru care pot apărea probleme la colon, sunt și alimentele, în cazul în care am făcut un exces de carne, produse fermentate, consumul de pâine albă, produse procesate, sucuri carbogazoase, și nu numai. 

“Excesele de carne, de produse fermentate, excesul de pâine albă, excesul de produse procesate, mezeluri, sucuri carbogazoase și așa mai departe. Sunt considerate nocive pentru intestinul gros.

Pentru corp alimentația joacă un rol foarte important în dietă și în viața tuturor. Obiceiurile alimentare sunt din ce in ce mai implicate în apariția fenomenelor de tip balonare, de tip oboseală, crampe abdominale și așa mai departe. Când apare oboseala, astenia, când apare o lipsă a poftei de mâncare, o mărire de volum a abdomenului care progresează, este tulburare de tranzit care se accentuează. Fie că e vorba de constipație, fie vorba de diaree sau dacă aceste 2 alternează, niște tulburări care sunt însoțite de sângerări, pot fi la fel simptome ale tubului digestiv. Nu trebuie să așteptăm să apară fenomenele, deja complicațiile și anume sângerările sau vărsăturile, ocluzie sau peritonitele, pentru că deja discutăm de complicații care trădează un stadiu avansat al bolii.”, a încheiat acesta. 

tratament colon iritabil
Probleme cu colonul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să tratezi picioarele umflate



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Îmbătrânirea prematură a pielii. Cum să previi și să tratezi semnele premature ale înaintării în vârstă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies