Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate

Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate
Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate

Este posibil sa te fi intrebat de-a lungul timpului de ce ai ajuns sa te implici doar in relatii toxice.

Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate. Este posibil sa te fi intrebat de-a lungul timpului de ce ai ajuns sa te implici doar in relatii toxice. Trec anii peste tine, experimentezi tot mai multi barbati si relatiile sunt din diverse motive disfunctionale. Uneori te intrebi daca tu esti de vina, uneori dai vina pe ei. E bine, afla ca si tu esti de vina pentru aceasta situatie.

Cum asa? Nu ii alegi bine, de la bun inceput. Apoi construiesti atasamente nesanatoase si descoperi ulterior ca esti nefericita. Cum se intampla sa nu ii alegi bine? Totul porneste din subconstientul tau, din amintirile tale din copilarie adanc ascunse, din relatia defectuoasa cu tatal tau. Afla ca relatia cu partenerul de viata este puternic influentata de relatia pe care ai avut-o cu tatal tau in copilarie. Se intampla asta pentru ca ai vazut in tata acea prima dragoste iar pe el ca pe un viitor model.
Daca in copilarie lucrurile nu au fost tocmai roz intre tine si acesta, ai avut din start un model defect de familie si iti trebuie un efort de constientizare a situatiei, ca sa nu repeti in viata de adult ceea ce ai trait in copilarie. Iata ce bariere psihologice pot aparea si cum sa le depasesti.

Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate
Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate[Sursa foto: PixaBay]

Frica de abandon

Este o problema des intalnita si anume teama pierderii unei persoane.

Unele femei ajung sa fie dependente de partenerul lor si ar face orice sa nu il piarda. Frica de abandon deriva din absenta tatalui in copilarie. Cu cat constientizezi mai repede, cu atat te apropii mai mult de calea catre schimbare a mentalitatii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Convingerea ca toti barbatii sunt la fel

Daca ai avut nefericirea de a creste cu un tata infidel, comportamentul sau sigur a avut un impact major asupra subconstientului tau. In mintea ta s-a format gandul ca „asa sunt barbatii”. Un pas important ar fi sa iti ierti tatal si sa intelegi ca nu reprezinta un model de urmat si nu ar trebui sa tolerezi un asemenea comportament de la partenerul tau, dar asta nu inseamna nici sa gandesti ca toti sunt la fel.

Citeste si: Cum poate fi iubirea daunatoare: Tipologia celor dependenti de iubire

Nu vrei ca barbatii sa se apropie de tine

Daca simti o suparare profunda fata de tatal tau, este posibil sa ajungi la un comportament extrem si sa consideri ca orice barbat este din start un inamic. Lipsa afectiunii din partea acestuia a lucrat in subconstientul tau si ti-a construit o furie care persista si in prezent.

Ai astfel tendinta sa respingi barbati, de frica sa nu fii ranita.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies