Produsele din comert care au dus la decesul a 9 persoane! Cum se manifesta listerioza si cat de periculoasa este pentru gravide

Produsele din comert care au dus la decesul a 9 persoane! Cum se manifesta listerioza si cat de periculoasa este pentru gravide
Produsele din comert care au dus la decesul a 9 persoane! Cum se manifesta listerioza si cat de periculoasa este pentru gravide

O noua alerta in Romania! Este vorba despre bacteria listeria ce se poate dezvolta in anumite alimente.

Boala a provocat deja 9 decese, iar alte 47 de persoane au fost infectate, dupa cum anunta medicul Tudor Ciuhodaru!

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul ne recomanda sa fim atenti la produsele semipreparate pe care le cumparam din supermarket, caci ne putem inbolna cu mare usurinta de listerioza. Riscul este cu atat mai mare pentru femeile insarcinate!

„E alerta de listerioza.

Din nou! Boala a provocat deja 9 decese iar alte 47 au fost infectate. Mai multe produse (salatele de icre si de humus) comercializate in aceste magazine au fost depistate cu probleme! Ultimul incriminat (analizele efectuate la 2 esantioane din 5 au detectat bacteria) este fileul de somon afumat”, explica medicul Tudor Ciuhodaru, care ofera explicatii despre bacteria listeria.

Citeste si: Sarcina iti schimba creierul pentru o perioada de 2 ani

Citeste si: De ce nu ar trebui sa iti lasi copilul sa doarma cu usa deschisa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Studiu: Copiii inteligenti si cu vocabular bogat nu au acces la televizor

Ce trebuie sa stiti:

1. Listeria este o bacterie rezistenta la refrigerare (2-8ºC) ce se poate dezvolta in multe alimente.

2. Poate intra cu usurinta in lantul nostru alimentar mai ales ca sursele de Listeria includ omul, majoritatea animalelor, solul, vegetatia si canalizarile.

3. Gravidele au cel mai mare risc de infectie (de 20 de ori mai mare decat ceilalti adulti, 1 din 3 cazuri de infectie apar la viitoarele mamici) iar bacteria traverseaza placenta si ajunge la fat ducand la numeroase complicatii ale sarcinii.

Citeste si: Virusurile pe care le ia copilul la gradinita il imunizeaza pana la 6 ani

Citeste si: Cat de eficienta este ruperea membranelor pentru a induce travaliul?

Citeste si: Lăuzia de 40 de zile, un mit. În cât timp te recuperezi dupa naştere

4. La adulti infectia poate fi cu usurinta trecuta cu vederea sau neglijata intrucat simptomele sunt minore sau usoare( asemanatoare gripei, digestive sau infectii de tract urinar) dar.

Citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

De ce nu ar trebui sa iti lasi copilul sa doarma cu usa deschisa

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies