Postul Nasterii Domnului dureaza 40 de zile timp in care nu se mananca de dulce, o expresie folosita in popor si in ritualul bisericii crestine pentru mesele bazate pe produse de origine animala, interzise deci, in aceasta perioada de smerenie.
Postul se incheie in Ajunul Craciunului, pe 24 Decembrie. Pana atunci, crestinii se pot bucura de hrana uscata si legume fierte, fara untdelemn, cu dezlegare la plante fierte, vin sau chiar peste in anumite zile. Este un semn al credintei profunde.
Mesele trebuie sa fie suficient de bogate in enzime si vitamine. Soia este un aliment des folosit de romani in aceasta perioada.
O gasim intr-o varietate de produse. Specialistii recomanda tofu, miso si sosul de soia, dar nu mai mult de una-doua portii pe zi si fara aditivi nocivi. Ei atrag atentia ca multe dintre produsele din soia din magazine provin, uenori, din culturi modificate genetic. Este deci, bine sa cititi cat mai bine etichetele!
Alternativa la laptele de soia, de exemplu, despre care unii specialisti sustin ca ar avea in componenta o substanta toxica, se recomanda laptele de migdale, nuci sau susan.
Prelucrata corect, proteina de soia ofera corpului toti aminoacizii esentiali. Aceasta este o sursa bogata in antioxidanti si protejeaza vasele sanguine. Prezenta betacarotenului face soia perfecta pentru prevenirea cancerului de san si reducerea riscului de hipertensiune. Daca va doriti o imunutate crescuta optati tot pentru soia fara aditivi. Tonifierea muschilor si combaterea imbatranirii tenului pot veni tot din consumul de soia. Nutritionistii o recomanda cu incredere in perioada de Post.
Sursa: realitatea.net
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro