Profesorul Alexandru Rafila, despre anunțurile contradictorii cu privire la pacienții asimptomatici: „Cred că este o problemă”

Profesorul Alexandru Rafila, despre anunțurile contradictorii cu privire la pacienții asimptomatici: „Cred că este o problemă”
Profesorul Alexandru Rafila, despre anunțurile contradictorii cu privire la pacienții asimptomatici: „Cred că este o problemă”

Ce a transmis profesorul Alexandru Rafila despre anunțurile contradictorii ale reprezentanților de la OMS cu privire la pacienții asimptomatici.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre declarațiile controversate ale OMS din ultimele zile, atunci când au existat mai multe anunțuri contradictorii cu privire la transmiterea Covid-19 de către pacienții asimptomatici. Inițial, unul dintre reprezentanți a spus că virusul se transmite doar în cazuri „foarte rare”, pentru ca în mai puțin de 24 de ore să spună că a fost o neînțelegere și că, de fapt, rata pacienților fără simptome capabili să împrăștie virusul variază între 16 și 40%.



Aceste declarații au generat numeroase discuții, iar profesorul Rafila a ținut să facă precizări. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre starea de alertă după 15 iunie: „Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme”


„Știți care e problema? Am discutat cu reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății la București, venind spre dumneavoastră, exact acest subiect. Mesajul OMS a fost transmis în această perioadă de către trei persoane: de această doamnă, la care făceați dumneavoastră referire, care este directorul pentru partea de cercetare, de directorul pentru situații de

urgență – cel care a făcut referința la Suedia- și de directorul general. Cred că este o problemă legată de strategia de comunicare a Organizației, care probabil trebuie regândită. Pentru că, dacă noi avem anumite opinii persoanele, când dăm declarații în numele OMS trebuie să fim sigură că acele opinii nu vin în contradicție cu poziția Organizației”, a spus Alexandru Rafila.

„Al doilea element – lumea fie uită, fie nu vrea să-l accepte – și care cred că este cel mai important este cunoașterea.

Cunoașterea legată de această boală a evoluat foarte mult. Opiniile de acum trei luni sunt cu totul diferite față de cele din acest moment, nu puteau rămâne încremenite în cunoașterea de acum trei luni. Lucrurile astea se întâmplă în fiecare zi”, a adăugat reprezentatul României la OMS.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, despre concediile românilor: "E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo"

 

„Mai mult, Organizația – ce orice entitate de acest gen – face referire la diverse modele și cercetări, care sunt făcute de instituții specializate, pentru că OMS nu este instituție de cercetare. Or, ne-am confruntat cu mai multe probleme. Referințele acestea științifice care au fost făcute pe repede înainte, câteodată, n-au fost concludente.

S-a făcut referire la ele, s-a luat o decizie, chiar s-a luat o decizie – vezi chestiunea cu hidroxiclorochina. Mai mult, această opinia a OMS a fost înainte îmbrățișată de Franța și de Italia, care au scos hidroxiclorochina din programul de tratament al pacienților. Ulterior s-a dovedit că studiul care a stat la baza acestei decizii scârțâia din toate încheieturile”, a completat Alexandru Rafila.

„Lucrurile astea sunt inerente, noi avem o criză de sănătate publică.

Lumea încearcă să ia decizii. Cum este mai bine, să iei o decizie perfectă târziu sau să iei o decizie imperfectă devreme? Se pare că trebuie să găsești balansul”, a subliniat el.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Alexandru Rafila a adăugat că OMS ar avea nevoie de „mici corecturi” în strategia de comunicare și cea de fundamentare a politicilor care să fie bazate pe dovezi foarte concludente.

„Asistența tehnică pe care o oferă OMS este extrem de solidă și noi am trecut prin foarte crize ca țară bazându-ne pe această asistență tehnică. Foarte multe țări din lume au făcut același lucru”, a subliniat Alexandru Rafila.

foto: hepta.ro.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Masca de protecţie, un duşman al tenului. Dr. Ana Maria Drăgăniță: Ce efecte negative are purtarea îndelungată a măştii?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies