Vrei sa fii un lider adevărat? - "Modelul Zelenski" Iata profilul psihologic al președintelui Ucrainei!

Profilul psihologic al lui Zelenski
Profilul psihologic al lui Zelenski

Își iubește atât de mult țara încât a refuzat categoric să își ia familia și să plece cât mai departe de război. Câți lideri de stat ar fi făcut același lucru în astfel de condiții? Descoperă profilul psihologic al lui Zelenski și ce putem învăța de la președeintele Ucrainei.

Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy s-a născut în data de 25 ianuarie 1978, în Kryvyi Rih din Ucraina. Viața nu l-a condus întotdeauna către lumea politică, el fiind la bază actor. Actualmente deține funcția de președinte al Ucrainei și este cunoscut în întreaga lume pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă în contextul războiului cu Rusia, subiect care ține în continuare primele pagini ale ziarelor și despre care auzim în fiecare zi lucruri cutremurătoare.

Ce îl diferențiază pe Vladimir Zelenski de ceilalți lideri ai lumii? Modul de a gândi! Află care este profilul psihologic al lui Zelenski și ce putem învăța de la președintele Ucrainei.

Citeste si: Cine este VLADIMIR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei

Profilul psihologic al lui Zelenski
Profilul psihologic al lui Zelenski[Sursa foto: Facebook]

Profilul psihologic al lui Zelenski

Războiul dintre Rusia și Ucraina a zguduit din temelii întrg globul pământesc.

Sentimemntele de confuzie, frică și panică nu încetează să apară, gândurile negative pun stăpânire pe toată lumea, iar președintele Vladimir Zelenski este cel care rămâne alături de oamenii săi. Replica devenită celebră „Am nevoie de arme, nu de o călătorie” a dat speranțe multor ucraineni și nu numai. Statele Unite i-au oferit șansa președintelui Ucrainei de a-și lua familia și de a pleca departe de țara lui, însă acesta a decis să rămână și să lupte cu toate forțele pentru a restabili pacea.

Acesta este, fără doar și poate, primul semn care face diferența dintre statutul de șef și cel de lider în cazul lui Zelenski. Nu a avut nevoie de cosmetizare în criza războiului, ci și-a asumat în totalitate evenimentele și a răspuns cu un curaj incredibil amenințărilor președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Vladimir Zelenski este actor

La bază este actor, un om simplu care a muncit enorm pentru a ajunge unde este astăzi, acest lucru fiind poate unul dintre motivele pentru care a decis să și rămâne în țara lui.

Meseria de actor te face să vezi lumea cu totul diferit și îți oferă o perspectivă clară asupra lucrurilor din jur.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Vladimir Zelenski și-a intrat în rol, de data aceasta într-unul extrem de serios, și a reușit să dea dovadă de curaj așa cum o făceau conducătorii în vremurile de război din secolul al XV-lea.

Citeste si: Cine este OLENA ZELENSKA, soția lui Volodimir Zelenski. „Soţul meu este mereu în prima linie, în timp ce eu mă simt mai confortabil în umbră.”

Profilul psihologic al lui Zelenski
Profilul psihologic al lui Zelenski[Sursa foto: Facebook]

Cum ne inspiră Vladimir Zelenski

Un lider va avea puterea de a inspira oamenii atunci când va dovedi că este capabil să comunice sincer în adevăratul sens al cuvântului, când se va conecta real cu ceilalți și când va arăta că duce întreaga echipă spre performanță.

Este adevărat faptul că în situații de criză mulți lideri reacționează greșit, însă cazul Zelenski dovedește că totul pornește de la modul de gândire, educație și, bineînțeles, iubire. Prin sacrificiu, Vladimir Zelenski a arătat că este alături de ucraineni din punct de vedere emoțional, dar și fizic, refuzând categoric să plece în plin război.

Citește și: Primele imagini de la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine au fost vedetele invitate la marele eveniment| VIDEO- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine este VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei care a declanşat războiul cu Ucraina

Profilul psihologic al lui Zelenski
Profilul psihologic al lui Zelenski[Sursa foto: Facebook]

Caracterizarea președintelui Vladimir Zelenski

Actul lui de curaj în sine a fost cel care i-a ajutat pe ucraineni să nu își piardă speranța, dar și să se apere. Zelenski a comunicat constant, a cerut ajutor material pentru a lupta în continuare și a instalat în suflete oamenilor încrederea de care aveau mai mare nevoie. Nu a apelat la ordine seci, nu a plecat, nu a trimis oameni pentru a-i lua locul, iar poporul său a simțit că este în totalitate conectat cu nevoile lor. Zelenski a dat naștere unei forțe uriașe, cea a populației, lucru pe care nu mulți lideri de stat l-ar putea face.

Comunicarea a fost soluția cheie în toată povestea președintelui Zelenski. Nu a dat oridne, ci a propus și încurajat, devenind astfel un om cu adevărat influent. Psihologic vorbind, atunci când suntem obligați să facem un anumit lucru ne pierdem din ambiție, refuzăm, ori acționăm superficial. În schimb, dacă este vorba despre o propunere cu exemple, așa cum s-a întâmplat în cazul de față, mobilizarea este mult mai rapidă. Un lider adevărat  inspiră prin comunicare și mesaje cu o mare încărcătură emoțională, nu prin ordine fără valoare.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies