Îţi pasă de sănătatea ta? Dacă răspunsul onest la întrebarea anterior este „Da!”, profită de promoţiile din luna decembrie şi cumpără-ţi toate produsele şi echipamentele de care ai nevoie ca să îţi păstrezi sănătatea la cote înalte. Dacă nu ai idee cum să-ţi îmbunătăţeşti starea de sănătate şi nici ce produse te-ar putea ajuta să fii în cea mai bună formă, atât din punct de vedere mental cât şi fizic, ai nimerit pe articolul potrivit.
Foloseşte cât mai puţine produse chimice
Un lucru extrem de simplu pe care îl poţi face astfel încât să ai grijă cât mai bine de sănătatea ta este să foloseşti cât mai puţine produse care conţin substanţe chimice.
Ai grijă ce mănânci
În cazul în care chiar îţi pasă de sănătatea ta, ar fi bine să ai grijă la ce mănânci, cum mănânci şi când mănânci. Când vine vorba de alimentaţia ta, este obligatoriu să ai parte de trei mese principale (micul, prânzul şi cina) şi de două gustări (prima între micul dejun şi prânz, iar a doua între prânz şi cină) în fiecare zi.
În ceea ce priveşte alimentaţia, la modul general, caută să ai o dietă echilibrată, din care să nu lipsească legumele, fructele, carnea, cerealele şi brânzeturile. Totodată, încearcă să consumi cât mai puţin zahar şi sare, dar cât mai mulţi acizi graşi benefici pentru organismul uman. O dietă echilibrată scade riscul apariţiei accidentelor vascular cerebral şi riscul de a fi afectat de boli de inimă. Referitor la fructe şi legume, ar fi bine să le consumi, cât se poate, în stare proaspătă. Dacă nu-ţi plac fructele şi legumele în stare brută, consumă-le sub formă de smoothiuri, supe reci şi piureuri. Tot ce trebuie să faci este să cauţi, pe Internet, câteva reţete de smoothiuri, supe reci şi piureuri, să cumperi legume şi fructe, iar, în final, să le transformi în nişte preparate delicioase, prin intermediul unui blender. Legumele şi fructele conţin foarte multe vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii organismului tău.
Referitor la cât mâncăm, specialiştii în nutriţie sunt de părere că, la o masă, nu ar trebui să ne îmbuibăm. Iar în ceea ce priveşte ultima masă a zilei, tot specialiştii în nutriţie consideră că ar fi de dorit să nu o luăm mai târziu de ora 20:00.
Fă cât mai mult sport
Dacă nu faci sport, în fiecare zi, şansele ca să ai o stare de sănătate bună sunt foarte mici. Prin urmare, străduieşte-te să introduci sportul în cotidianul tău. Cum faci acest lucru? În primul rând, propune-ţi să faci mişcare în fiecare zi. În al doilea rând, gândeşte-te la modalităţi prin care să faci sport. O variantă ar fi ca, în fiecare dimineaţă, să execuţi, timp de 20-30 de minute, diverse exerciţii fizice- pentru gât, umeri, spate, picioare şi mâini. O altă variantă ar fi să începi să alergi. În aer liber, de preferat. Pentru situaţiile în care nu poţi să alergi în aer liber, cumpără-ţi o bandă de alergat.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/