Profită de reducerile de sărbători şi îmbunătăţeşte-ţi sănătatea

Profită de reducerile de sărbători şi îmbunătăţeşte-ţi sănătatea
Profită de reducerile de sărbători şi îmbunătăţeşte-ţi sănătatea

Îţi pasă de sănătatea ta? Dacă răspunsul onest la întrebarea anterior este „Da!”, profită de promoţiile din luna decembrie şi cumpără-ţi toate produsele şi echipamentele de care ai nevoie ca să îţi păstrezi sănătatea la cote înalte. Dacă nu ai idee cum să-ţi îmbunătăţeşti starea de sănătate şi nici ce produse te-ar putea ajuta să fii în cea mai bună formă, atât din punct de vedere mental cât şi fizic, ai nimerit pe articolul potrivit.

Citeşte-l până la sfârşit şi, după ce o să ajungi la finalul său, îţi garantăm că nu o să regreţi că ţi-ai rupt câteva minute din timpul tău ca să parcurgi tot textul.


Foloseşte cât mai puţine produse chimice


Un lucru extrem de simplu pe care îl poţi face astfel încât să ai grijă cât mai bine de sănătatea ta  este să foloseşti cât mai puţine produse care conţin substanţe chimice.

La ce produse ne referim, mai exact? La şampoane, săpunuri, detergenţi de rufe, detergenţi de vase, diverse soluţii necesare la curăţenia din locuinţă şi cosmetice. Toate produsele menţionate anterior, care, de regulă, conţin substanţe chimice, pot fi înlocuite cu unele bio/organice/ecologice. În ceea ce priveşte cosmeticele bio, pe altex.ro, website-ul celui mai mare retailer de electronice şi electrocasnice din România, găseşti, dacă nu ştiai, nenumărate produse de beauty fără chimicale, de la creme bio Neobay hidratante pentru faţă, până la ulei de argan regerat şi creme care luptă
împotriva îmbătrânirii pielii. Cosmetice bio nu găseşti doar pe altex.ro, ci şi în magazinele specializate pe comercializarea de produse naturiste. Sau în hipermarketuri. Dacă nu ai observat până acum, foarte multe dintre marile magazine au zone dedicate produselor bio/organice/ecologice. Mergi în magazinele naturiste şi în hipermarketurile cu zone destinate organice şi familiarizează-te cu ele. Citeşte etichete, observă care sunt brandurile cu un portofoliu bogat în produse naturale şi nu-ţi fie teamă să le ceri informaţii ori să le pui diverse întrebări vânzătorilor.


Ai grijă ce mănânci


În cazul în care chiar îţi pasă de sănătatea ta, ar fi bine să ai grijă la ce mănânci, cum mănânci şi când mănânci. Când vine vorba de alimentaţia ta, este obligatoriu să ai parte de trei mese principale (micul, prânzul şi cina) şi de două gustări (prima între micul dejun şi prânz, iar a doua între prânz şi cină) în fiecare zi.

Începe-ţi ziua cu un mic dejun bogat în proteine şi în fibre. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei: te ajută să te concentrezi la şcoală sau la job şi îţi menţine fizicul într-o condiţie bună. Iată câteva exemple de alimente pe care să le consumi la micul dejun: ouă, brânzeturi, cereale fără zahăr, fructe, legume, seminţe, nuci şi pâine de secară/ din grâu integral.


În ceea ce priveşte alimentaţia, la modul general, caută să ai o dietă echilibrată, din care să nu lipsească legumele, fructele, carnea, cerealele şi brânzeturile. Totodată, încearcă să consumi cât mai puţin zahar şi sare, dar cât mai mulţi acizi graşi benefici pentru organismul uman. O dietă echilibrată scade riscul apariţiei accidentelor vascular cerebral şi riscul de a fi afectat de boli de inimă. Referitor la fructe şi legume, ar fi bine să le consumi, cât se poate, în stare proaspătă.

Dacă nu-ţi plac fructele şi legumele în stare brută, consumă-le sub formă de smoothiuri, supe reci şi piureuri. Tot ce trebuie să faci este să cauţi, pe Internet, câteva reţete de smoothiuri, supe reci şi piureuri, să cumperi legume şi fructe, iar, în final, să le transformi în nişte preparate delicioase, prin intermediul unui blender. Legumele şi fructele conţin foarte multe vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii organismului tău.


Referitor la cât mâncăm, specialiştii în nutriţie sunt de părere că, la o masă, nu ar trebui să ne îmbuibăm. Iar în ceea ce priveşte ultima masă a zilei, tot specialiştii în nutriţie consideră că ar fi de dorit să nu o luăm mai târziu de ora 20:00.


Fă cât mai mult sport


Dacă nu faci sport, în fiecare zi, şansele ca să ai o stare de sănătate bună sunt foarte mici. Prin urmare, străduieşte-te să introduci sportul în cotidianul tău. Cum faci acest lucru? În primul rând, propune-ţi să faci mişcare în fiecare zi. În al doilea rând, gândeşte-te la modalităţi prin care să faci sport. O variantă ar fi ca, în fiecare dimineaţă, să execuţi, timp de 20-30 de minute, diverse exerciţii fizice- pentru gât, umeri, spate, picioare şi mâini. O altă variantă ar fi să începi să alergi. În aer liber, de preferat. Pentru situaţiile în care nu poţi să alergi în aer liber, cumpără-ţi o bandă de alergat.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

HOROSCOP ULTIMA LUNĂ NOUĂ 2018! 7 decembrie – Luna Nouă în Săgetător. Ce TEMĂ îţi setează pentru 2019?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies