Un sfert de cana de seminte de dovleac contin aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata de magneziu.
1. Zinc pentru suport imunitar: semintele de dovleac sunt o bogata sursa de zinc(14 g contin 1 mg din acest binefacator mineral), care este important pentru imunitate, cresterea si diviziunea celulara, somn, buna dispozitie, simturile gustului si mirosului, sanatatea ochilor si a pielii, regularizarea insulinei si functia sexuala masculina.
2. Grasimi omega-3 vegetale: nucile si semintele crude, inclusiv cele de dovleac, sunt unele dintre cele mai bune surse vegetale de omega-3 (acid alfa-linoleic sau AAL).
3. Efecte antidiabetice: Studiile pe animale sugereaza ca semintele de dovleac ar putea ajuta la imbunatatirea regularizarii insulinei si la prevenirea complicatiilor diabetice prin micsorarea stresului oxidativ.
4. Sanatatea inimii si ficatului: semintele de dovleac, bogate in grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre, ar putea oferi beneficii pentru sanatatea inimii si a ficatului, in special cand sunt amestecate cu seminte de in.
5. Triptofan pentru somn odihnitor: semintele de dovleac sunt o bogata sursa de triptofan, un aminoacid(„caramida” din care sunt construite proteinele), pe care corpul tau il converteste in serotonina, care la randul ei este convertita in melatonina, „hormonul somnului”.
6. Beneficii anti-inflamatorii: uleiul din seminte de dovleac a fost gasit ca prezentand efecte anti-inflamatorii.
Sursa: viataverdeviu.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro