Profiterol cu inghetata si glazura de ciocolata si espresso! Incearca reteta asta de vara!

Profiterol cu inghetata si glazura de ciocolata si espresso! Incearca reteta asta de vara!
Profiterol cu inghetata si glazura de ciocolata si espresso! Incearca reteta asta de vara!

Vrei sa incerci o reteta racoritoare de prajitura de vara? Aceasta este alegerea potrivita.

 

Ingrediente
50g unt, taiat in cubulete
60g faina
2 oua mari batute
inghetata
Pentru sosul de ciocolata
200g ciocolata neagra
2 lingurite de espresso
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Topeste untul in 150ml de apa intr-o tigaie pana cand incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc. Adauga faina si bate cu un mixer electric pana cand obtii o coca moale. Adauga ouale, linfura cu lingura, batand de fiecare data. Vei obtine un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanta de 5 centimetri intr-o tava de copt unsa cu unt sau ulei.
Coace timp de 15 minute sau pana cand cojile de profiterol sunt aurii.
Scoate din cutor si cresteaza baza fiecarei gogosele cu o furculita. Redu temperatura la 160 de grade si coace pentru inca 5 minute. Scoate de la cuptor.
Dupa ce s-au racit complet, umple fiecare profiterol cu inghetata, apoi muta-le in frigider pana cand esti gata sa le folosesti.
Pentru sos, topeste ciocolata neagra cu 175ml de apa si cafeaua si adauga peste profiterol.
sursa

Ingrediente

50g unt, taiat in cubulete
60g faina
2 oua mari batute
inghetata

Pentru sosul de ciocolata

200g ciocolata neagra
2 lingurite de espresso

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Topeste untul in 150ml de apa intr-o tigaie pana cand incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc.

Adauga faina si bate cu un mixer electric pana cand obtii o coca moale. Adauga ouale, linfura cu lingura, batand de fiecare data. Vei obtine un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanta de 5 centimetri intr-o tava de copt unsa cu unt sau ulei.

Coace timp de 15 minute sau pana cand cojile de profiterol sunt aurii. Scoate din cutor si cresteaza baza fiecarei gogosele cu o furculita.
Redu temperatura la 160 de grade si coace pentru inca 5 minute. Scoate de la cuptor.

Dupa ce s-au racit complet, umple fiecare profiterol cu inghetata, apoi muta-le in frigider pana cand esti gata sa le folosesti.

Pentru sos, topeste ciocolata neagra cu 175ml de apa si cafeaua si adauga peste profiterol.

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies