PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI. Vremea se raceste accentuat in Romania. ANUNT de ultima ora al meteorologilor

PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI. Vremea se raceste accentuat in Romania. ANUNT de ultima ora al meteorologilor
PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI. Vremea se raceste accentuat in Romania. ANUNT de ultima ora al meteorologilor

PROGNOZA METEO DOUA SAPTAMANI. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pe doua saptamani, valabila in perioada 6-19 februarie 2017. Potrivit meteorologilor, vremea se va raci accentuat in Romania.

MARAMURES

In intervalul 7- 14 februarie vremea va fi in racire ce se va resimti cu precadere la temperaturile din cursul noptilor, care vor scadea spre un ecart mediu de -12...-8 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul celei de-a doua saptamani. Temperaturile maxime vor fi in general apropiate de mediile climatologic specifice perioadei din an, respectiv valori de 1...4 grade. In ultimele zile este posibila o crestere a temperaturilor, cele diurne fiind estimate la 3...6

grade, iar cele nocturne la o medie regionala de -7...-5 grade.

In primele zile vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, pe spatii relativ extinse. Apoi, pana in jurul datei de 14 februarie, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

MOLDOVA

Valorile de temperatura vor scadea accentuat, astfel ca in perioada 7-14 februarie vremea va deveni deosebit de rece, geroasa in cursul noptilor.

Se vor inregistra maxime diurne de -6...-3 grade si minime de -16...-12 grade, in medie regionala. In ultima parte a intervalului (dupa data de 15 februarie) este posibila o crestere usoara si treptata a temperaturilor, fiind estimat un ecart al maximelor de -4...-1 grad si al minimelor de -11...-8 grade.
In primele zile ale intervalului, pe arii extinse vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local mai importante cantitativ.
Apoi vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar dupa data de 15 februarie va creste din nou probabilitatea pentru precipitatii mai frecvente.

DOBROGEA

Dupa primele zile caracterizate de o vreme calda, incepand din 8 februarie temperaturile vor scadea accentuat, astfel ca maximele se vor situa intr-un ecart mediu de -4...0 grade, iar minimele intre -10 si -7 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, astfel ca pana la sfarsitul intervalului de prognoza temperaturile vor ajunge, in medie, la 0...2

grade, cele maxime si -7..-5 grade, cele minime.

Precipitatiile, la inceput ploi, apoi lapovita si ninsoare, vor fi mai frecvente intre 7 si 9 februarie, perioada dupa care probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusa. Dupa data de 15 februarie pot aparea din nou precipitatii pe spatii mai extinse.

MUNTENIA

Vremea se va raci accentuat incepand din 8 februarie, astfel ca valorile diurne vor deveni negative si se vor incadra intr-un ecart mediu de -4...-1

grad, iar cele nocturne vor cobori local sub pragul gerului, urmand a oscila in medie regionala intre -12 si -8 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza temperaturile vor ajunge la medii de 0...2 grade, cele maxime si de -9...-7 grade, cele minime.
In perioada 7- 9 februarie vor fi precipitatii pe arii extinse, moderate cantitativ, la inceput mai ales ploaie, apoi predominat ninsori.
Ulterior acestui interval, probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusa, urmand ca dupa data de 15 februarie sa fie posibile din nou precipitatii mai frecvente.

Citeste continuarea pe pagina trei



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Scapa de celulita cu aceste alimente incredibile! Fac minuni pentru corpul tau!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies