Prognoza meteo pe urmatoarele doua luni! Primavara extem de rece! Cum va fi vremea de Pasti

Prognoza meteo pe urmatoarele doua luni! Primavara extem de rece! Cum va fi vremea de Pasti
Prognoza meteo pe urmatoarele doua luni! Primavara extem de rece! Cum va fi vremea de Pasti

 

 

Temperaturile estimate pentru urmatoarele doua luni din aceasta primavara vor fi mai coborate decat in mod obisnuit in buna parte din tara.

 

"Datele Centrului European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu anticipeaza faptul ca si pentru urmatoarele doua luni din aceasta primavara ne asteptam sa inregistram valori mai coborate decat in mod obisnuit in buna parte din tara si ma refer aici in partea de vest, centru si nord a tarii, exceptand zona de sud-est si local in sudul Romaniei, respectiv Dobrogea, Sudul Munteniei si al

Olteniei, unde ne asteptam ca regimul de temperaturi in lunile aprilie si mai sa situeze in limite climatologice specifice.

 

Vorbim insa de o crestere normala a regimului de temperaturi de la o luna la alta si, daca ar fi sa comparam, pentru ca ne aflam inca in luna martie, de la o temperatura medie lunara, de la 3,8 grade in luna martie, in luna aprilie vorbim in medie de o temperatura de 9,8 grade, iar in mai de 14,5 grade.

Deci in medie de la o luna la alta temperaturile cresc cu 4-5 grade", a spus Elena Mateescu. 

 

Tendinta spre excedent

 

Potrivit acesteia, cantitatile de precipitatii pentru urmatoarele doua luni pastreaza o tendinta spre excedent in Banat, in Crisana, in Transilvania si in nordul Moldovei, exceptand zona de sud -est si local sudul Romaniei unde se asteapta "o apropiere de valorile normale". 

 

Elena Mateescu a afirmat ca Datele Centrului European arata ca luna iunie este posibil sa fie una normala in ceea ce priveste regimul de temperaturi si cu precipitatii apropiate de norme, in special in vestul, centrul si nordul tarii. De asemenea, semnalul la acest moment este al unor cantitati de precipitatii cu o tendinta spre deficit in zona de sud a Moldovei, in Dobrogea, in sudul Munteniei si al Olteniei, precum si in extremitatea de vest a Banatului, informeaza dcnews.

 

Sursa: WOWbiz.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Au fost prelungite avertizarile meteo. Vremea pana la 1 aprilie

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Vremea de Paste 2018. Prognoza meteo pentru aprilie

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies