Proprietățile miraculoase ale afinului. Ce se intampla daca il mananci

Proprietățile miraculoase ale afinului
Proprietățile miraculoase ale afinului

Afinele sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C și sunt esențiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Proprietățile miraculoase ale afinului. Afinele sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C și sunt esențiale pentru întărirea sistemului imunitar. Sunt delicioase, dulci acrișoare și conțin un mix de vitamine și minerale fantastic, necesare sănătății corpului uman.

Aceasta poate fi descrierea succintă a fructelor de afine care sunt consumate cu atât de mult drag în fiecare vara, în starea lor naturala cruda, sau uscate toamna și iarna.

Modalitățile de consum ale afinelor sunt multiple și includ de la simpla salata de fructe, la fresh-ul pregătit în amestec cu alte ingrediente, până la salate cu brânzeturi și legume, sau în deserturi și smoothie-uri, ori amestecate cu iaurt și diverse tărâţe. Oricare ar fi selecția voastră, acestea reprezintă un deliciu în bucătărie.

Proprietățile miraculoase ale afinului
Proprietățile miraculoase ale afinului[Sursa foto: PixaBay]

Printre proprietățile benefice asupra corpului oferite de afine, se numără următoarele:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • Sunt folosite în diete, reducând grăsimea abdominală
  • Au proprietăți minunate de detoxifiere a corpului
  • Reglează tranzitul intestinal
  • Se folosesc ca adjuvant în prevenirea cancerului și a bolilor cardiace
  • Au proprietăți antioxidante
  • Sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți și reduc glicemia

Afinul este un subarbust de înălțime aproximativă de 10-15 cm, care creşte în zona montană a României până în zona alpină.

Frunzele afinului sunt căzătoare toamna iar florile sunt mici, de culoare roz, în timp ce fructele sunt negre violacee.

Din punct de vedere al compoziției, afinele conțin până la 10% taninuri (n.r. produs vegetal cu gust astringent) și aproximativ 30% zahar invertit, iar componentele principale active din afine sunt antocianii (n.r. pigment din sucul plantelor care dă florilor, frunzelor și fructelor culoarea roșie, albastră sau violetă). Pe lângă acestea, afinele conțin și multe săruri minerale.

Efecte benefice

Conform specialiștilor, printre efectele benefice ale afinelor se numără următoarele:

  • Buna funcționare a microcirculaţiei: administrarea pe cale orala a preparatelor pe bază de afine reglează funcționalitatea microcirculatiei sanguine.
  • Îmbunătățirea vederii: S-au demonstrat științific efecte favorabile asupra acuității vizuale, în special pe timp de noapte.
  • Acțiune antiseptica intestinala: s-a demonstrat științific că anumiți compuși ce se regăsesc în afine ajuta la prevenirea și îndepărtarea infecției cu e-Coli de pe pereții cailor urinare, precum și că aceștia remediază infecțiile de tipul cistitelor.
  • Acțiune antidiabetica a frunzelor: conform specialistului Ovidiu Bojor, acțiunea antidiabetica a frunzelor de afine se bazează pe derivații flavonici care, asociați cu antocianii din fructe, favorizează vascularizarea pancreasului. Insulina este fixata pe proteinele de pe suprafața celulelor, astfel încât membrana celulară joacă un rol important

Proprietățile miraculoase ale afinului
Proprietățile miraculoase ale afinului[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Luând în considerarea beneficiile multiple pe care consumul de afine le înregistrează, specialiștii recomandă consumul frunzelor sub formă de infuzie 1-2 lingurițe la o cană de apă, câte 2-3 căni pe zi, iar fructele proaspete să fie consumate în cantitate de aproximativ 200 de grame pe zi.

Afinii pot fi cumpărați din pepiniere specializate care vând pomi fructiferi. Cel mai bine se plantează în gradina și mai puțin în ghiveci.

Îngrijirea unui afin este foarte ușoară, acesta neavând nevoie de condiții speciale, ci doar de udare moderată. Frunzele de afin pot fi colectate după ce ajung la maturitate, lasate într-o cămară să se usuce, într-o zonă ferită de razele soarelui și consumate ulterior sub formă de ceai.

Citeste si: REȚETĂ: Brioșe delicioase cu AFINE. Papilele gustative vor fi in extaz



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies