Iata doar cateva dintre cele mai importante substante care confera murelor proprietati benefice grozave pentru sanatate.
Antioxidanti- Culoarea murelor este data de substante numite antociani ce au proprietati eficiente de a combate radicalii liberi din organism. Consumul de mure ofera femeilor un aport adecvat de antioxidanti ce le ajuta in prevenirea atat a cancerului de col uterin cat si a cancerului la san. Antioxidantii din mure ajuta si la protejarea organismului impotriva unor boli cronice. Murele ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, a sistemului circulator, a sistemului digestiv, etc.
Fibre- Murele au un continut ridicat de fibre. Consumul de mure asigura un aport important de fibre, necesar unei diete sanatoase. Ele va ajuta sa mentineti o buna functionare a sistemului digestiv. S-a demonstrat ca murele amelioreaza rapid simptomele tulburarilor digestive cum sunt diareea sau inflamatii la nivelul intestinelor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Taninurile- Taninurile reprezinta o alta grupa de substante foarte importante care se regasesc in mure.
Vitamina C- Murele proaspete reprezinta o excelenta sursa de vitamina C. O cana de mure contine aproximativ 30 mg de vitamina C. Vitamina C din mure ajuta la intarirea sistemului imunitar, este un bun ajutor in lupta impotriva unor infectii minore cum ar fi rosul in gat sau inflamatii de la nivelul cavitatii bucale, dar amelioreaza si simptomele gripei.
Acidul elagic- Murele sunt bogate in acid elagic, un compus fenolic, care este forte puternic in lupta cu virusurile, bacteriile si chiar si unele tipuri de cancer. Conform Berry Health Benefits Network murele au un continut de 3,69 mg de acid elagic per gram de fructe.
Sursa: www.frunza-verde.ro