Prospectul vacinului anti-COVID-19, în limba română! Iată ce trebuie să știi

a apărut prospectul în limba română al vaccinului anti-covid-19

A fost publicat prospectul în limba română al vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse poate avea acesta.

Comisia Europeană a publicat prospectul în limba română pentru vaccinul anti-COVID-19. Vaccinul poate avea reacții adverse, însă pentru scurt timp.

Prospectul în limba română pentru vaccinul anti-COVID-19

Persoanele cu vârsta peste 16 ani ar trebui să se vaccineze anti-COVID-19, pentru a putea fi imunizați. Denumirea comercială a tratamentului este Comirnaty.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: "Cu toții ne dorim..."

Vaccinul se administrează intramuscular după diluare și va fi realizat în două doze a câte 0,3 ml fiecare, la o distanță de 21 de zile între ele.

a apărut prospectul în limba română al vaccinului anti-covid-19 [Sursa foto: PixaBay]

Nu există date care să prevadă interschimbabilitatea Comirnaty cu alte vaccinuri anti coronavirus, pentru a se completa schema de vaccinare. Pentru a fi completă schema de vaccinare, trebuie administrate ambele doze.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 nu a fost dovedită la copii și adolescenți sub 16 ani. Pentru vârstinici, nu trebuie ajustată doza de vaccin.

Citeste si: Vlad Voiculescu: „Nimeni nu va sări rândul la vaccinare!” Când se vor deschide școlile

Vaccinul trebuie administrat de preferință în mușchiul deltoid, în partea superioară a brațului. De asemenea, Comirnaty nu trebuie administrat, intravascular, subcutanat sau intradermic. Vaccinul anti-COVID-19 nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri în aceeași seringă.

Reacții adverse ale vaccinului anti-COVID-19

Anumite persoane au raportat hipersensibilitate și anafilaxie și de aceea nu trebuie să li se administreze a doua doză de vaccin.

O altă reacție adversă este reacția asociată cu anxietatea. De asemenea, persoanele care suferă de alte boli, ar trebui să amâne administrarea vaccinului anti-COVID-19.

Administrarea vaccinului anti-COVID-19 trebuie realizată doar după ce s-a verificat faptul că dozele nu dăunează fătului și mamei.

vaccinul anti-covid-19 ar putea avea și reacții adverse, însă pentru scurt timp [Sursa foto: PixaBay]

Cele mai multe persoane care au fost vaccinate anti-COVID-19 au raportat durere, fatigabilitate, cefalee, mialogie și frisoane, artralgie, febră și tumefiere în locul de administrare al dozei.

Aceste reacții au fost de intensitate mică spre medie, iar la persoanele în vârstă nu au fost înregistrate mai puține reacții adverse ale vaccinului anti-COVID-19.

Primele doze de vaccin au ajuns și în România.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Primele doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns în România: „Atenție...”

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

VIDEO Gestul care te lasă fără cuvine! Ce a putut să facă The Urs pentru un tânăr din Chișinău: "Un om cu educație și respect poate face asta"

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Alexandra și Dennis au primul sărut, iar Gagea izbucnește în lacrimi! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” sâmbătă, 9 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia