Protecția solară - sfaturi de la experți

Protecția solară - sfaturi de la experți

Pentru oricine este placut sa te asezi pe un sezlong savurand un cocktail, sa simti briza marii si, in tot acest timp, soarele sa iti mangaie pielea.

Protecția solară- sfaturi de la experți. Pentru oricine este placut sa te asezi pe un sezlong savurand un cocktail, sa simti briza marii si, in tot acest timp, soarele sa iti mangaie pielea. Si pielea ta alba usor usor devine aramie. Asta doar daca esti atenta si faci ceea ce trebuie, astfel incat sa te bronzezi fara pericole. Daca nu acorzi grija suficienta pentru protectia ta, te vei alege doar cu niste arsuri grave care pot necesita chiar si o saptamana de recuperare.

Parte din ingrijirea ta ar trebui sa fie obligatorii palaria de soare si crema cu factor de protectie ridicat. Si bineinteles, sticla de apa rece langa tine, pentru hidratare.

Protecția solară- sfaturi de la experți [Sursa foto: PixaBay]

Efectele soarelui asupra pielii

Desi trebuie sa ne protejam de actiunea sa, soarele aduce si multe beneficii. Este o sursa de hrana pentru noi, alimentandu-ne cu vitamina D, care ne influenteaza ritmul circadian, cat si dispozitia si emotiile.

Expunerea prelungita si neprotejata insa reprezinta sursa a 80% dintre semnele vizibile de imbatranire a pielii, cat si sursa cresterii riscului de boli grave de piele, cum ar fi cancerul. In esenta, fotoimbatranirea pielii este rezultatul stresului oxidativ din radiatiile UV. Asadar, cum profitam de beneficiile soarelui, evitand in acelasi timp efectele sale negative?

Protecția solară- sfaturi de la experți [Sursa foto: PixaBay]

Obiceiuri gresite pe care le avem acum

Nu folosim zilnic crema cu SPF

Fie ca este vara, fie ca este iarna, cat timp soarele se afla pe cer, pielea noastra este in pericol. Uneori ne bronzam si ne intrebam cum este posibil sa se fi intamplat asta, cand afara au fost doar nori? Nu te baza pe vremea de afara, gandeste ca razele ultraviolete ajung pe suprafata pamantului chiar si in circumstante la care tu nu te-ai gandit. Cel mai simplu lucru pe care poti sa il faci este sa te dai cu crema de protectie de fiecare data cand iesi din casa, indiferent de cum arata vremea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Uitam sa reaplicam crema, in special dupa contactul cu apa

Crema de protectie solara trebuie aplicata la fiecare 2 ore, indiferent de activitatile intreprinse. Pe langa asta, dupa ce am iesit din apa, trebuie neaparat sa o reaplicam, intrucat aceasta s-a scurs deja in apa.

Folosim crema cu protectie solara ca scuza pentru a face plaja

Doar pentru ca ne-am cremuit bine, asta nu inseamna ca noi ar trebui sa fim pe plaja la ora 14:00 in mijlocul lunii iulie, la 36 de grade. Aplicarea cremei nu este o scuza pentru noi sa ne expunem la soare in intervalele orare periculoase. Protectia cremei este si ea limitata, nu este un produs care sa te ajute 100% si risti sa te arzi in continuare.

Ce putem face pentru a ne pastra sanatatea pielii

Acum ca ne-am lamurit de cat de importante sunt cremele, e timpul sa ne facem stoc acasa. Acest toc ar trebui sa includa évident crema de corp cu protectie pentru un bronz sanatos, crema speciala de fata, crema speciala de maini, cat si un balsam de buze hidratant. Nu uita de fondul de ten cu factor de protectie solara, care este extrem de important in protejarea zilnica a pielii tale.

Atentie la obiceiurile de zi cu zi

Sanatatea pielii nu se intretine doar cu creme hidratante, creme de protectie solara si tratamente faciale. Stilul de viata joaca, de asemenea, un rol foarte important. O alimentatie corecta, bogata in vitamine, iti asigura ceea ce ai nevoie pentru o piele sanatoasa si radianta. Hidratarea corespunzatoare ajuta de asemenea la refacerea elasticitatii pielii. Somnul odihnitor si suficient ajuta la refacerea intregului organism la modul general in concluzie, iti va ajuta si la repararea pielii.

Utilizarea produselor antioxidante cu proprietati fotoprotectoare

Un antioxidant este o molecula care neutralizeaza radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile daunatoare ce pot deteriora celulele sau chiar ADN-ul. Razele UV declanseaza o cascada de radicali liberi, din care rezulta inflamatia si stresul oxidativ. Exista insa anumiti antioxidanti despre care s-a demonstrat ca au calitati fotoprotectoare. Utilizarea acestora in alimentatie, cat si ca protectie a pielii prin aplicare directa, pot aduce imbunatatiri.

Citeste si: Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie

Citeste si: Beneficii extraordinare ale protectiei solare organice

 

 

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat